Home / U FOKUSU / TRESE SE VLADA SRBIJE: Tajni dogovor Zorane Mihajlović sa DS-om i udar na premijera Srbije..

TRESE SE VLADA SRBIJE: Tajni dogovor Zorane Mihajlović sa DS-om i udar na premijera Srbije..

Potpredsednica Vlade dogovarala se tajno sa demokratama kako da napadne ministra Đorđevića, a njen pravi cilj je da sedne u fotelju Ane Brnabić.

zorana- mihajlovic- sns 1

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rešena je da po svaku cenu svrgne s mesta premijerke Anu Brnabić i rasturi Vladu Srbije. Ona udara po premijerki sa svih strana, ali izokola, kako se ne bi direktno zamerila predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, pošto se plaši da će on stati na Aninu stranu.

Napad na ministra rada Zorana Đorđevića, koga optužuje da joj minira usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti, pokušava da ugovori direktno sa rukovodstvom Demokratske stranke, ekskluzivno otkriva „Alo!”, koji je došao u posed poruka koje je savetnica Mihajlovićeve razmenjivala sa poslanicom DS-a Aleksandrom Jerkov.

Ove poruke nedvosmisleno govore da se potpredsednica Vlade dogovarala sa opozicijom u pokušaju da progura u Skupštini svoju verziju Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Naime, kako tvrdi dobro obavešten izvor „Alo!”, Mihajlovićeva ne može da prežali što je Vučić za premijerku izabrao Brnabićevu, te na sve načine pokušava da umanji njen rad i stvori raskol između nje i ministara u Vladi.

– Iako Mihajlovićeva nema nikakav problem da lično napadne Brbnabićevu, strahuje da bi joj Vučić to opasno zamerio jer je ona tu gde jeste upravo njegovom odlukom. Takođe, ministarka nije sigurna da bi u slučaju „ili-ili” Vučić stao na njenu stranu. Zato pokušava da svori razdor između Brnabićeve i ministara u Vladi, ali iz pozadine – tvrdi dobro obavešten sagovornik „Alo!”.

Kako dodaje, poslednji u nizu poteza Mihajlovićeve jeste rat za ministrom rada Zoranom Đorđevićem, a Zorana se nije libila da zarad uspeha u tom ratu stupi u savez sa DS-om, sa čijim funkcionerima je, prema porukama koje objavljujemo, tražila sastanak.

– Već je javna tajna da Mihajlovićeva i Đorđević vode rat, i to po pitanju usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji ona pokušava što pre da pošalje na usvajanje. Čak je nekoliko puta za njega rekla pred saradnicima da je „vozač na privremenoj poziciji ministra”, te da je lično opstruira. Koliko ne preza ni od čega u želji da iz tog rata izađe kao pobednik, pokušava čak i sa opozicijom da se udruži protiv njega. Naime, Mihajlovićeva je pre nekoliko dana pokušala da nagovori poslanike opozicije iz Demokratske stranke da javno napadnu Đorđevića zbog zadržavanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer ona ne želi javno da ga napada – navodi naš izvor.

Da je rat sa kadrovima iz sopstvenih redova Mihajlovićevu okrenuo opoziciji govori i sledeći momenat.

– Pre neki dan je poslanicu DS-a Aleksandru Jerkov, koja je koordinator u Ženskoj parlamentarnoj mreži (ŽPM), savetnica Mihajlovićeve zvala kako bi molila da ŽPM pomeri njihov prethodno ugovoren sastanak da bi mogla da ode kod Đorđevića u ministarstvo, jer će tek nakon sastanka sa njim znati na čemu je. Tada su se i otvoreno požalili demokratama da je upravo Đorđević taj koji opstruira taj zakon – tvrdi sagovornik „Alo!”.

Inače, treba podsetiti i da je nedavno, nakon intervjua koji je premijerka Brnabić dala agenciji Blumberg, izdvojena vest da je ona rekla da će Srbija izabrati EU ako bude birala između EU i Rusije.

Nakon reakcije ruskih zvaničnika, koji su rekli da je premijerka Srbije ambasadoru Rusije u Beogradu predala stenogram svog intervjua kako bi ga uverila da je loše interpretirana, taj njen potez je u javnosti okarakterisan kao pravdanje pred predstavnikom druge države, dok je sama Mihajlovićeva otišla još dalje, rekavši da je stenogram trebalo da bude dat članovima Vlade.

Podsetimo, Mihajlovićeva i Đorđević međusobne uvijene prozivke upućuju već danima. Tako je Đorđević u jednom momentu čak poručio da će da piše novi tekst Zakona o rodnoj ravnopravnosti, uz napomenu da će njegov predlog biti „moderan i sprovodiv”, te tako očito unizio Zoranu, koja je tri godine rukovodila pisanjem tog zakona. Ona je tada na to samo izjavila da su sve institucije u zemlji, i državne i nezavisne, dale pozitivno mišljenje na nacrt tog zakona.

(Alo.rs)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …