Home / U FOKUSU / UDARNA VEST! UHAPŠENI TAJNI AGENTI: Amerikanci dronom špijunirali Generalštab vojske Srbije!

UDARNA VEST! UHAPŠENI TAJNI AGENTI: Amerikanci dronom špijunirali Generalštab vojske Srbije!

U zgradi starog generalštaba, koja je snimana dronom, smeštene su obe vojnoobaveštajne agencije.

Vojna policija juče je pored Generalštaba Vojske Srbije uhapsila dva Amerikanca i dve državljanke Ukrajine, koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog generalštaba u ulici Kneza Miloša, u kojoj su smeštene Vojnobezbednosna agencija (VBA) i Vojnoobaveštajna agencija (VOA).

Ta zgrada, prema našim saznanjima, značajna je i u sistemu komandovanja Vojskom Srbije jer u njoj Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Srbije, obavlja veliki deo svojih aktivnosti.

Umešan i Klintonov saradnik

U poslednje dve godine, Korbet je radio kao visokopozicionirani službenik privatne firme „Raven militari“, čiji je vlasnik Džej Futlik, koji je i specijalni asistent i prijatelj bivšeg američkog predsednika Bila Klintona i njegove porodice.

Ovo je za mesec dana četvrto hapšenje američkih državljana koji su uhvaćeni u špijunskim i kriminalnim aktivnostima na teritoriji Srbije, zbog čega se postavlja ozbiljno pitanje da li su prave namere njihovih nalogodavaca da izazovu nasilno svrgavanje vlasti i rat na teritoriji Srbije.

– Prvo je u Beogradu sa pištoljem CZ99 sa izbrisanim serijskim brojem zajedno sa srpskim kriminalcima uhapšen elitni specijalac Dejvid Korbet. Nakon toga, američki državljani su uhapšeni u nedozvoljenim aktivnostima blizu kasarne u Vrdniku, da bi juče bila lišena slobode dva američka građanina, koji su u društvu dve Ukrajinke pokušali da snimaju jednu od najvažnijih vojnih zgrada u Srbiji – kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“.

Naš izvor objašnjava da se jučerašnje hapšenje u centru Beograda desilo upravo kada su Amerikanci hteli da podignu dron iznad starog generalštaba.

Vučić potvrdio hapšenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je sinoć da je uhapšena grupa stranih državljana. On je ocenio da se ne radi o bilo čemu „posebno opasnom“, dodajući da je neke informacije dobio, ali da će tek tokom večeri imati sastanak sa ljudima koji su detaljnije upoznati sa svim što se dogodilo.

– Utvrđeno je da jedan od uhapšenih Amerikanaca ima prebivalište u Ohaju, a drugi na teritoriji Kalifornije, ali još zanimljivije je da su privedene Ukrajinke iz Luganska, gde se već godinama vodi rat između ukrajinskih i proruskih snaga. Sve to ne sluti na dobro i pravo je pitanje da li neko želi da potpali fitilj i izazove krvoproliće i u Srbiji – navodi naš izvor.

Podsećanja radi, „Alo!“ je pisao o bivšem specijalcu Korbetu, koji je u Srbiju stigao po zadatku da eliminiše jednog visokorangiranog srpskog političara, ali i da organizuje terorističku grupu, koja je trebalo da napravi haos u našoj zemlji. Cilj operacije, u koju su umešane pojedine američke privatne agencije i domaći kriminalni krugovi, jeste dalja destabilizacija regiona po modelu ubistva Olivera Ivanovića, a za to je bivši pripadnik „Foka“ dobio 250.000 dolara.

Inače, uža specijalnost Korbeta D. u američkoj vojsci bila je navođenje jedinica u borbenim dejstvima. Prilikom boravka u Somaliji bio je u prethodnici specijalne jedinice, a potom je dve godine radio kao stariji instruktor u kampu za obuku specijalnih jedinica u San Dijegu (SAD). Kao razlog napuštanja američke vojske naveo je razočaranost u politiku i postupke američke vlade tokom njegovog službovanja u ratnim područjima.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …