Home / U FOKUSU / Uhapšena „Krtica“: Pripadnik nacionalne bezbednosti Crne Gore pomagao u upadu OVK-a na jug Srbije!

Uhapšena „Krtica“: Pripadnik nacionalne bezbednosti Crne Gore pomagao u upadu OVK-a na jug Srbije!

Pre tri dana je makedonska policija uhapsila državljanina Crne Gore za kojeg se spekuliše da je pomagao teroristima u Makedoniji i da ih je informaisao o pojedinim metama.

uck- albanci- siptari 1

Naime, muškarac koji je osumnjičen je prethodno vodio oko 80 dobrovoljaca da se bore na strani Ukrajine protiv Rusije, u novim akcijama je imao ulogu “krtice” koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima, saznale su Večernje novosti iz dobro obaveštenog izvora.

Ovaj Podgoričanin koji se predstavlja sa srpskim prezimenom je teško mogao upasti u oči makedonskim bezbednosnim službama dok se aktivno raspitivao na terenu o položajima naših jedinica u Srbiji, a odmah nakon hapšenja je predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju.

Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za hteničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sedište u Podgorici.

Inače, srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa mogućim terorističkim akcijama veterana OVK koji su planirali da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo.

 

Da stvar bude još veća, osumnjičeni je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista. Iako nije poznat razlog njegovog odlaska iz policije, on je osnovao agenciju za bezbednost.

On dugo nije viđen u Podgorici, a brojevi Agencije su isključeni. Pre nekoliko godina je u tim prostorijama došlo do velikog incidenta kada je pod potpuno nepoznatim i nerasvetljenim okolnostima aktivirana “zolja”, i tada je jedan pripadnik agencije teško povređen.

(Večernje novosti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …