Home / U FOKUSU / VELIKA IGRA: Evo šta je Putin sakrio munjevitim povlačenjem iz Sirije…

VELIKA IGRA: Evo šta je Putin sakrio munjevitim povlačenjem iz Sirije…

helikopter- ka 52- rusija- rat
Britanska agencija izbrojala devet desantnih i teretnih brodova i tvrdi da su njihov prolazaka kroz Bosfor registrovali i snimili „turski blogeri“.

To je verovatno novo zbirno ime za britanske i američke špijune u Istanbulu.

Vodeći zapadni mediji tvrde da je Rusija – nakon naredbe Vladimira Putina o povlačenju „osnovnih snaga“ iz Sirije – nastavila da dovozi naoružanje i vojnu opremu u tu zemlju. Čak intenzivnije nego dotad.

Britanska agencija Reuters, na primer, objavila je da je ruski teretni brod „Jauza“ tri dana posle te naredbe iz Novosibirska krenuo prema sirijskoj luci Tartus.

putin

I tvrdi: da je bio tako natovaren da se linija koja označava maksimalno dozvoljeno uranjanje u vodu bila „jedva vidljiva“.

Ista agencija je „izbrojala“ da je u naredne dve nedelje u Siriju stiglo još pet ruskih teretnih brodova, uključujući i jedan tanker sa naftom.

Potom su – Reuters – u Siriju krenula dva desantna broda („Cezar Kunjikov“ i „Saratov“) „koji obično služe za prevoz trupa“.

A za njima: dva velika desantna broda („Aleksandar Otrakovski“ i „Minsk“) i teretni brod „Dvinjica-50“.

Britanska agencija posebno navodi da su sve ovo registrovali i snimili navodno neki „turski blogeri“ čija imena se ne navode.

Ovo je, po svemu sudeći, novo zbirno ime za američku i britansku špijunažu raspoređenu oko Bosfora.

Reuters iz svega izvlači zaključak: Rusija i dalje aktivno podržava svoje mogućnosti u Siriji i nastavlja da snabdeva Asadovu armiju.

(Fakti)

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …