Home / U FOKUSU / VODEĆI EKONOMSKI I POLITIČKI EKSPERTI: AMERIKA SE DEFINITIVNO KREĆE KA 3. SVETSKOM RATU!

VODEĆI EKONOMSKI I POLITIČKI EKSPERTI: AMERIKA SE DEFINITIVNO KREĆE KA 3. SVETSKOM RATU!

Vodeći ekonomski i politički eksperti su ocenili da se Amerika definitivno kreće ka Trećem svetskom ratu, odnosno, ka sukobu sa Rusijom i Kinom, potvrđujući da američka politička elita kompletnu strategiju gradi kroz prizmu tog sukoba, piše ruska Pravda.

nato- vojska- usa- sad

Filip Malmgren, doktor ekonomskih nauka i jedan od najuticajnijih analitičara u SAD-u, bivši savetnik američkog predsednika za oblast finansija, rekao je u decembru prošle godine da su Sjedinjene Američke Države „već u ratu sa Kinom i Rusijom“.

„Nedavno sam bio na sastanku sa zvaničnicima Pentagona i oni su mi rekli da odluke donose u prizmi toga da je SAD već u ratu sa Kinom i Rusijom.“ – rekao je Skot Borg, savetnik američke vlade, tvrdi dr Malmgren.

„Ovi ratovi se vode u sajber prostoru i ekonomiji više nego što je to sukob oružanih snaga.“ – rekao je tada Borg.

Kako on tvrdi, Amerika aktivno vodi sajber rat protiv Rusije, Kine i Irana, a sajber rat protiv Irana je i zvanično objavljen prilikom krize oko nuklearnog pitanja, navodi se u tekstu.

Pol Krejg Roberts, bivši savetnik američkog predsednika Ronalda Regana i jedan od najuticajnijih analitičara na svetu, stoji na stanovištu da rat između Rusije i SAD uveliko traje. Podsećamo, Roberts je javno pozvao rusku političku elitu da se „probudi i prestane nazivati američke političare i SAD partnerskom stranom“.

Istu stvar tvrdi i profesor za međunarodne odnose na Univerzitetu Njujorka, Mark Galeti, koji javno govori da su „Zapad i Rusija u ratu“.

Ron Pol, bivši američki kongresmen i jedan od istaknutih političara u SAD-u, ocenio je nedavno da su sankcije akt rata i da je Amerika takav akt rata sprovela naspram Rusije i Irana. On je takođe rekao da SAD ozbiljno ulazi u vojnu konfrontaciju sa Kinom povodom krize koju stvara u Južnom moru. Podsećamo, arhipelag Spratli je teritorija koju Kina smatra svojom, dok SAD tvrde da Kina treba da odustane od arhipelaga na koji pravo polaže još pet zemalja poput Vijetnama i Bruneja.

Kina ozbiljno tretira vojne pretnje SAD-a i moguć je sukob, tvrdi Ron Pol.

Veliki broj analitičara tvrdi da sukob u Ukrajini predstavlja predvorje nuklearnog rata između SAD i Rusije, te da rat u Ukrajini predstavlja veliku opasnost po svet.

Agresivna američka politika je odavno percipirana u mnogim delovima sveta kao politika izazivanja globalnog sukoba, a očigledno da je takva misao konstanta i u krugovima američke političke elite, kako onog dela koji se protivi takvoj politici, tako i kod onog dela elite koja sprovodi istu.

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …