Home / U FOKUSU / VODEĆI EKONOMSKI I POLITIČKI EKSPERTI: AMERIKA SE DEFINITIVNO KREĆE KA 3. SVETSKOM RATU!

VODEĆI EKONOMSKI I POLITIČKI EKSPERTI: AMERIKA SE DEFINITIVNO KREĆE KA 3. SVETSKOM RATU!

Vodeći ekonomski i politički eksperti su ocenili da se Amerika definitivno kreće ka Trećem svetskom ratu, odnosno, ka sukobu sa Rusijom i Kinom, potvrđujući da američka politička elita kompletnu strategiju gradi kroz prizmu tog sukoba, piše ruska Pravda.

nato- vojska- usa- sad

Filip Malmgren, doktor ekonomskih nauka i jedan od najuticajnijih analitičara u SAD-u, bivši savetnik američkog predsednika za oblast finansija, rekao je u decembru prošle godine da su Sjedinjene Američke Države „već u ratu sa Kinom i Rusijom“.

„Nedavno sam bio na sastanku sa zvaničnicima Pentagona i oni su mi rekli da odluke donose u prizmi toga da je SAD već u ratu sa Kinom i Rusijom.“ – rekao je Skot Borg, savetnik američke vlade, tvrdi dr Malmgren.

„Ovi ratovi se vode u sajber prostoru i ekonomiji više nego što je to sukob oružanih snaga.“ – rekao je tada Borg.

Kako on tvrdi, Amerika aktivno vodi sajber rat protiv Rusije, Kine i Irana, a sajber rat protiv Irana je i zvanično objavljen prilikom krize oko nuklearnog pitanja, navodi se u tekstu.

Pol Krejg Roberts, bivši savetnik američkog predsednika Ronalda Regana i jedan od najuticajnijih analitičara na svetu, stoji na stanovištu da rat između Rusije i SAD uveliko traje. Podsećamo, Roberts je javno pozvao rusku političku elitu da se „probudi i prestane nazivati američke političare i SAD partnerskom stranom“.

Istu stvar tvrdi i profesor za međunarodne odnose na Univerzitetu Njujorka, Mark Galeti, koji javno govori da su „Zapad i Rusija u ratu“.

Ron Pol, bivši američki kongresmen i jedan od istaknutih političara u SAD-u, ocenio je nedavno da su sankcije akt rata i da je Amerika takav akt rata sprovela naspram Rusije i Irana. On je takođe rekao da SAD ozbiljno ulazi u vojnu konfrontaciju sa Kinom povodom krize koju stvara u Južnom moru. Podsećamo, arhipelag Spratli je teritorija koju Kina smatra svojom, dok SAD tvrde da Kina treba da odustane od arhipelaga na koji pravo polaže još pet zemalja poput Vijetnama i Bruneja.

Kina ozbiljno tretira vojne pretnje SAD-a i moguć je sukob, tvrdi Ron Pol.

Veliki broj analitičara tvrdi da sukob u Ukrajini predstavlja predvorje nuklearnog rata između SAD i Rusije, te da rat u Ukrajini predstavlja veliku opasnost po svet.

Agresivna američka politika je odavno percipirana u mnogim delovima sveta kao politika izazivanja globalnog sukoba, a očigledno da je takva misao konstanta i u krugovima američke političke elite, kako onog dela koji se protivi takvoj politici, tako i kod onog dela elite koja sprovodi istu.

(Pravda)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …