Home / U FOKUSU / Vulin: Amerika je poslala Šešelja da sruši Vučića, došlo je vreme da se menja spoljna politika!

Vulin: Amerika je poslala Šešelja da sruši Vučića, došlo je vreme da se menja spoljna politika!

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da Haški tribunal kontrolišu SAD, koje su pustile Vojislava Šešelja iz pritvora i sad kroz njegova usta govore da će rušiti srpsku vladu i poručio premijeru Aleksandru Vučiću da je možda vreme da razmisli o prioritetima spoljne politike.

ALEKSANDAR VULIN - KZN

„Očekivao sam da će prva politička izjava Šešelja biti u vezi sa posetom albanskog premijera Edija Rame i da će reći šta misli o priči o velikoj Albaniji, ili da će možda govoriti o tome da je apsolutno neprihvatljivo da se Rama tako ponaša prema državi Srbiji“, rekao je Vulin u Boru.

Dodao je da je očekivao da će Šešelj reći i kako je velika stvar što Srbija ima premijera koji se na dostojanstven, a opet odlučan način, poneo prema provokaciji Rame.

„Kao što vidimo, predsedniku SRS nije previše stalo do toga, a mnogo mu je stalo da vređa i da izaziva dalje nesrećne podele u srpskom narodu i rečnikom koji ne treba ni komentarisati govori o vladi zemlje koja mu je dala garancije da se vrati kući i uvek pomagala kad je trebalo, zato što je državljanin naše zemlje“, rekao je Vulin.

Ministar je rekao da vlada Srbije ne pravi razliku kad su u pitanju naši državljani „što izgleda Šešelj ne može da razume“ ili ne prihvata mogućnost da neko ko nije iz njegove ideologije ili nije sa njim može da bude srpski patriota i vodi računa o interesima zemlje.

Međutim, podvukao je Vulin, zapravo nije ni važno šta je rekao Šešelj, već je važno to šta nam je onaj ko ga je pustio i ko ga nije pustio kad je vlada prošli put davala garancije, na ovaj način poručio.

„Ja zaista nemam razloga da budem veći diplomata od naših diplomata i zato mogu slobodno da kažem – Haški tribunal kontrolišu SAD i SAD su ga pustile – SAD prošli put nisu htele da ga puste – SAD kroz njegova usta sad govore da će rušiti našu vladu“, rekao je Vulin.

On je dodao da je to njegovo mišljenje i da to govori prvenstveno kao koalicioni partner SNS i neko ko je zastupljen u parlamentu.

„Želim da poručim predsedniku naše vlade i šefu koalciije da je možda vreme da razmisli o našoj spoljnoj politici“, rekao je Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

„Ako je jedino što Srbija dobije za sav napor i trud da se promeni, modernizuje, bude uspešnija… to da dobije Ramu ili Šešeljeve uvrede i nesmetano promovisanje tih uvreda i pretnji da će se u ovoj zemlji rušiti vlade i označavati kao izdajnici svi koji pokušavaju nešto da promene, i ako vidimo da sve to dolazi i da je potpomognuto od nekih zemalja, rekao sam SAD, onda je možda trenutak da dobro razmislimo o našim spoljnopolitičkim prioritetima“, rekao je Vulin.

Ja o tome ne mogu da odlučujem, ali predsednik vlade može, zaključio je Vulin.

(Tanjug)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …