Home / U FOKUSU / WIKILEAKS I ASANŽ OBJAVILI: Amerika je pripremila sve za rat sa Iranom..

WIKILEAKS I ASANŽ OBJAVILI: Amerika je pripremila sve za rat sa Iranom..

asanz- zulian

Eventualni planovi američke administracije da šefa CIA Majka Pompea imenuje za državnog sekretara, a da senatora-republikanca Toma Kotona dovede na čelo Centralne obaveštajne agencije, svedoče o tome da se SAD pripremaju za rat s Iranom, smatra osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž.

List „Njujork tajms“ je ranije, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, javio da je šef aparata Bele kuće Džon Keli izradio „prelazni plan“, prema kojem bi Pompeo mogao da zameni Tilersona na mestu državnog sekretara. Kadrovske promene mogle bi da se dogode krajem ove ili početkom sledeće godine.

„Tom Koton bi mogao da dođe na čelo CIA, a Pompeo u Stejt department, piše ’Njujork tajms‘. Takve promene su priprema za rat s Iranom. Koton je poznati agresor kada je reč o Iranu, Vikiliksu i Rusiji, njega finansiraju neokonzervativci i grupe povezane s Izraelom“, napisao je Asanž na Tviteru.

Sredinom oktobra predsednik SAD Donald Tramp je saopštio da će Bela kuća sa Kongresom SAD sarađivati kako bi se otklonili „ozbiljni nedostaci“ međunarodnog sporazuma s Iranom. On je zapretio da će, ukoliko bude nemoguće ispraviti sporazum u dijalogu s Kongresom i saveznicima, taj dokument biti ukinut.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …