Home / U FOKUSU / ZAPAD ŠOKIRAN: Asadova armija pred vojnim aerodromom Tabaka do kojeg su Ameri hteli prvi da stignu.. (VIDEO)

ZAPAD ŠOKIRAN: Asadova armija pred vojnim aerodromom Tabaka do kojeg su Ameri hteli prvi da stignu.. (VIDEO)

CNN je šokirao Amerikance količinom rukog naoružanja kojim raspolažu jedinice sirijske armiije koje napreduju prema gradu Raka, sedištu istoimene sirijske provincije koji je Islamska država proglasila za „privremenu prstoncu Kalifata“.

sirija- vojska- vojnici

Novinari američke televizije snimili su reportažu o Asadovoj armiji na istoku Sirije i ukazali svojim gledaocima da na snimljenim kadrovima  gledaju ruske tenkove T-90, višecevne raketne bacače „Grad“, oklopne transportere-82A, haubice MSTA-B od 152-mm, artiljerijske tegljače KAMAZ 63501, borb ene mašine pešadije BMP-1, avione Su-34, transportno-jurišne helikoptere Mi-8 ATMŠ i borbene Mi-24.

CNN je najviše snimao kod naselja Atreja koje se nalazi na putu za Raku.

Američka televizija je podvukla da je to trenutno najvažnija ofanzivna operacija Asadove armije i da je njen trenutni cilj da pre Amerikanaca stigne do vojnog aerodroma Tabaka koji od avgusta 2014-te drže snage Islamske države.

CNN je objavio da sirijska armija ima nameru da taj aerodrom preuzme već za koji dan jer je od njega udaljena samo 35 kilometara. Još je ukazao da je juče preuzela kontrolu nad visom Tal-Masbah koji je bio jedno od poslednjih uporišta Islamske države duž puta Salamija-Raka.

Asadova armija, inače, napreduje i na drugim frontovima. Jer, preuzela je kontrolu nad strateški važnom termocentralom pored Alepa koja taj grad snabdeva i strujom i toplotnom energijom. U munjevitoj akciji u kojoj je likvidirano nekoliko desetina terorista.

Pogledajte video:

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …