Home / ZANIMLJIVOSTI / 100 posto biste voleli da živite u ovih 8 kvadratnih metara (FOTO)

100 posto biste voleli da živite u ovih 8 kvadratnih metara (FOTO)

eco-capsuleFoto:www.ecocapsule.sk

Jedna od najimpresivnijih stvari o „Ekokapsuli“ je održiva tehnologija koju nudi u vidu solarnog panela, baterije i turbine

“Ekokapsula” je mikrosklonište koje je u mogućnosti da funkcioniše pomoću održive energije, što je impresivno. Pored sakupljanja kišnice i filtracije, može da radi koristeći energiju vetra i solarnu energiju.

5004Foto:www.ecocapsule.sk

Prototip će biti dostupan uskoro a firma se nada da će biti dostupna kasnije ove godine. Još jedna neverovatna karakteristika je i površina ove kapsule od samo 8 kvadratnih metara. Dimenzije ekokapsule su 446,8×240,7×248,7 centimetara.

5004Foto:www.ecocapsule.sk

Ovaj mali dom se može koristiti u razne svrhe, a može se i postaviti bilo gde jer je pokretan i prevozi se na prikolici. Arhitekte tvrde da mala kuća može da ponudi i rezervnu spavaću sobu kao i punjenje električnih automobila.

Kapsula ima svoj WC i tuš, malu kuhinju, trpezariju, radni prostor, sklopivi krevet i dosta ostava. U minijaturnom skloništu se nalaze samo jedna vrata i dva prozora koja se mogu otvarati po potrebi.

5004Foto:www.ecocapsule.sk

Jedna od najimpresivnijih stvari o “Ekokapsuli” je održiva tehnologija koju nudi u vidu solarnog panela, baterije i turbine. Prikupljanje kišnice i filtracija omogućavaju funkcionisanje kupatila.

(Telegraf.rs/ Izvor: interestingengineering.com)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …