Home / ZANIMLJIVOSTI / Ako se mačka čudno ponaša i radi ovo u kući, to znači da je primetila ZLE DUHOVE! I to nije ono najbizarnije…

Ako se mačka čudno ponaša i radi ovo u kući, to znači da je primetila ZLE DUHOVE! I to nije ono najbizarnije…

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Mnogi smatraju da su mačke jedne od najmagičnijih životinja na Zemlji. Mačka ne samo da štiti kuću od nečistih sila, već i oslobađa dom od tih sila, ako ih je bilo u njemu ranije.

Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim deli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega. Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka jer za mačke kažu kako su čarobne životinje, piše atma.hr.

Na primer, ako strahujete od uroka ili se bojite kako neko želi da vam naškodi, tada dodirujte svoju mačku s obe ruke, mazite joj levu šapu pa nastavite do repa.

Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvaće i sve ukućane. One su poznate kao isterivači zlih duhova iz domova.

Ako vidite mačku da dugo sedi u jednom delu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je preporuka zapaliti pelin i zadimiti kuću.

Zanimljivo je kako ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mestima gde je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da pre useljenja u novi dom, u njega prvo puste mačku. Ona tada eliminiše negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu. Naime, mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći zavisi od toga kojoj vrsti pripada. Pa se tako veruje da mačke Persijske, Spinks, Reks i Mančkins rase imaju duplo više magičnih i isceliteljskih sposobnosti u odnosu na druge.

Važno je i koje su boje:

Crna – povezuje se s okultnim moćima, vešticama, magijom i zaštitom. Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije i donose mudrost i moć dobrog rasuđivanja.

Crvena – vežu se uz mušku energiju i privlače novac.

Plavkasta ili sivkasta – pomaže u održavanju osećaja sreće, ljubavi, mira, kao i emocionalne stabilnosti.

Bela – mačke ove boje smanjuju stres i imaju energiju koja privlači dobro zdravlje.

Dvobojna – donose dugovečnost i uspeh.

Trobojna – štite od zla i privlače prosperitet i sreću.

Prugasta – privlače veselje i dobro raspoloženje, i štite od stresnih situacija.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …