Home / ZANIMLJIVOSTI / EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO…

EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO…

egzorcizam

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine, a sada je otkrio svetu kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo

Jedan od devet službenih egzorcista u rimskoj nadbiskupiji, O. Vićenco, otkrio je kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo.

– Najjasniji znak “opsednutosti” je odbijanje svetoga. Dakle, snažno bunjenje kada počinje molitva ili kada im položim ruke na glavu – ističe Vićenco.

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine.

Bio je župnik u trima župama, a od 1991. pa sve do danas je egzorcist. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego “služba, koju može da obavlja jer je dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava”.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana vazda je red.

– Ali ja mogu da ih primim najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa bi ih trebalo još.

Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli , da im pomogne.

Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, “čarobnicama”, gatarama iz karata, “senzitivcima” koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, dapače pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone – kaže egzorcist.

– Svima njima nastojim da prenesem poruku nade i poverenja. Imam utisak da se uvećava potreba za obraćanjem figurama poput moje: manjka duhovnost, porodična sloga.

Prečesto se misli samo na materijalna blaga ovoga sveta. A vrag deluje, zahvaljujući i prosvetiteljima, koji smatraju da je on izmišljotina srednjega veka- napominje Vićenco.

(Telegraf.rs /jutarnji.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …