Home / ZANIMLJIVOSTI / Ako vašoj deci prilaze ovakvi ljudi, u velikoj ste opasnosti! Smesta pozovite policiju! (VIDEO)

Ako vašoj deci prilaze ovakvi ljudi, u velikoj ste opasnosti! Smesta pozovite policiju! (VIDEO)

Otmica-decaka-620x350

Uznemirujući snimak iz jednog restorana u Johanesburgu na kojem se vidi pokušaj otmice dečaka dok se njegovi roditelji nalaze u neposrednoj blizini podigao je ovih dana veliku buru na internetu.

Porodica je sedela za stolom u restoranu uživajući u večeri kada je dvogodišnji dečak ustao da malo prošeta. U tom trenutku kamere su zabeležile kako čovek u plavoj majici prilazi detetu i odnosi ga.

Otac je skočio istog trenutka i uspeo da istrgne mališana iz naručja kidnapera. Majka dečaka je rekla da su u ovoj akciji pokušaja kidnapovanja učestvovala trojica muškaraca i jedna žena.

Jedan od prijatelja roditelja dečaka postavio je snimak cele situacije na Fejsbuk uz apel da roditelji budu i više nego oprezni prilikom dovođenja dece u javnost, jer opasnost

preti svuda, ali je takođe i napomenuo da im namera nije da izazovu bilo kakve rasističke komentare, zbog toga što je potencijalni kidnaper bio tamnoput.

Kada se dečakov otac suprostavio muškarcu koji je pokušao da mu otme sina, ovaj se branio rečima da je “samo želeo da se malo igra s dečakom”, prenosi Dejli mejl. Iz restorana kažu da su automatski reagovali i da je odmah došlo obezbeđenje, iako je osumnjičeni tvrdio da je sve bilo “samo igra”.

– U našem restoranu bezbednost dece je na prvom mestu – izjavili su predstavnici uprave restorana.

Sa ovim problemom suočava se ceo svet. Čak je i Srbiju 2015. godine potresao slučaj male Maše, kada su u naselju Braće Jerković kidnaperi iz ruku majci istrgli tada dvogodišnju devojčicu. Uspešnom policijskom poterom slučaj je rešen, ali svi moramo da doprinesemo da sva deca ovog sveta budu bezbedna sa svojim roditeljima!

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …