Home / ZANIMLJIVOSTI / Carinici su rutinski zaustavili POŠTANSKI KOMBI: Znali su da prevozi svašta, ali ovog puta su se i najiskusniji FRAPIRALI (FOTO)

Carinici su rutinski zaustavili POŠTANSKI KOMBI: Znali su da prevozi svašta, ali ovog puta su se i najiskusniji FRAPIRALI (FOTO)

Foto: carina.rs
Foto: carina.rs

Carinici su u četvrtak, 16. marta 2017. godine prilikom takozvanih dubinskih kontrola na putu Raška- Kraljevo u dva slučaja, u vozilima koja prevoze poštanske pakete, privremeno zadržali 55 paketa, jer su sadržali robu trgovačkog karaktera bez prateće dokumentacije, dokaza o poreklu ili zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine.

U prvom slučaju je kod mesta Progorelica prilikom kontrole poštanskog kombi vozila, kraljevačkih registarskih oznaka u 18 paketa pronađena velika količina tekstilne robe bez adekvatne propratne dokumentacije, sa oznakama poznatih brendova “adidas“, “nike“, “hummel“ i “Tommy Hilfiger“.

Zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 6.000 pari čarapa, 560 donjih delova trenerki i 25 kompleta trenerki.

Foto: carina.rs
Foto: carina.rs

Nešto kasnije istog dana kod mesta Bogutovac, takođe je kontrolisano poštansko kombi vozilo kraljevačkih registarskih oznaka.

Tom prilikom je u 37 paketa pronađeno 730 komplet trenerki “adidas“ i “nike“, 250 farmerica “Tommy Hilfiger“, “Dsquared“, “Emporio Armani“,“Levis“ i “Diesel“, oko 500 majica “Tommy Hilfiger“, 370 donjih delova trenerki “adidas“, “hummel“ i „nike“ i 13 pari patika i cipela “Valentino Garavani“ i “Dsquared“.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …