Home / ZANIMLJIVOSTI / ČOVEK-DRVO JE IMAO PAKAO OD ŽIVOTA, a sad je sve počelo da se menja (VIDEO)

ČOVEK-DRVO JE IMAO PAKAO OD ŽIVOTA, a sad je sve počelo da se menja (VIDEO)

covek-drvo

Ova bolest je zapravo virus, koji izaziva pojavu tumora svuda po telu i povećava proizvodnju keratina

Čovek iz Bangladeša koga zovu i “Čovek drvo“, sada je u prilici da sam jede po prvi put posle čitave decenije, nakon što su mu hirurzi sa ruku uklonili grane. Abul Bajandar (25) bori se sa ovim problemom još od petnaeste godine kada je primetio da boluje od retke bolesti Epidermodysplasia Verruciformis.

– Užasno se osećam, nemiran sam i strašno mi je teško što ne mogu da sedim ili stojim na jednom mestu. To me prosto izluđuje – rekao je on.

Ova bolest je zapravo virus, koji izaziva pojavu tumora svuda po telu i povećava proizvodnju keratina, supstance od koje su napravljeni nokti. Abul je sa svojom majkom, ženom i ćerkom putovao autobusom čak šest sati kako bi iz svog ruralnog sela došao do prestonicce Dake, da bi dobio medicinsku pomoć.

– Došli smo u Daku kako bi Abul imao najbolju moguću negu. Ako se moj sin oporavi moćiće da brine o nama u budućnosti, da podiže svoju ćerku i da živi normalnim životom kao svi ostali – rekla je njegova majka.

Iako je ova bolest veoma retka, Abul nije prva osoba koja je imala ovako ektremnu reakciju na ovaj virus.

Dede Kosvara, čovek iz Indonezije, je prvi čovek na svetu koji je dobio nadimak “Čovek drvo”. On se takođe podvrgao operaciji kako bi uklonio izrasline.

Kako su doktori sada bili više upoznati sa ovom bolešću mogli su na pravi način da pomognu Abulu. Abul je bio oduševljen ishodom operacije.

– Posle operacije moje ruke su sada mnogo lakše – rekao je on.

Njegova supruga je dodala da joj je laknulo što je operacija prošla kako treba i što će on uskoro moći da se vrati normalnom životu.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/mirror.co.uk)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …