Home / ZANIMLJIVOSTI / Čovek koji je izazvao smrt na dvoboj spuštajući se biciklom niz 992m visok kameni greben! (VIDEO)

Čovek koji je izazvao smrt na dvoboj spuštajući se biciklom niz 992m visok kameni greben! (VIDEO)

Greben Kulin na Ostrvu Skaj u Škotskoj svakako nije mesto gde treba da steknete prva planinarska iskustva. Upozorenja lokalnih spasilačkih timova, međutim, nisu sprečila Denija Mekaskila da se mauntinbajkom popne na sam vrh visok 992 metra.

500

Sedmominutni film, nazvan “Greben”, prikazuje Mekaskila kako, izazivajući smrt, vozi bicikl duž oštrog grebena s kamerom pričvršćenom za kacigu, a filmska ekipa sve to snima iz helikoptera.

“Oduvek sam se pitao da li bih ovde mogao da vozim bicikl”, kaže ovaj momak na početku videa i kreće u munjevitu vožnju duž grebena, preskačući kamene gromade. Poslednji deo prelazi peške, sa biciklom na leđima, pridržavajući se jednom rukom. I sam uspon je dovoljno strašan, ali spust je toliko uznemirujući da ga je teško gledati.

Javnost je prvi put čula za Denija 2008, kada je njegov prijatelj postovao video u kome izvodi neverovatne vratolomije sa biciklom, posle čega je potpisao ugovor o sponzorstvu s kompanijom “Red bul”.

Pojavljuje se u “Folksvagenovoj” TV-reklami, a učestvovao je i u muzičkom videu grupe “Davs”.

Prošle godine je objavio sedmominutni video “Imaginate”, koji je sniman dve godine i pregledan više od 24 miliona puta.

Za razliku od prethodnih, ovaj film je nastao u zatvorenom prostoru, sa igračkama ogromnih dimenzija, uključujući i džinovsku Rubikovu kocku, pravi tenk, model železnice i “formulu 1” kompanije “Red Bul”.

U intervjuu “Indipendentu”, Mekaskil je rekao da nije ni sanjao da će jednoga dana živeti od vratolomija na biciklu.

“Odmalena sam imao idole među mauntibajkerima i voleo sam da vozim, ali sam na taj način izražavao sebe. Moj mozak je sazdan da stvara prepreke, a uzbuđuje me kada ih rešavam na svom biciklu”, kaže on.

Reditelj filma Stju Tomson tvrdi da je greben Kulin najzahtevnija lokacija na kojoj je ikada radio, ali da je nagrada velika.

“Deni i ja smo veoma ponosni što smo Škoti i divno je što smo, pored neverovatnog Denijevog biciklističkog umeća, mogli da prikažemo prelepe pejzaže Škotske.”

Pogledajte video:

(Indipendent, Blic)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …