Home / ZANIMLJIVOSTI / DA LI JE I VAŠA MEĐU NJIMA? Ovo je 6 nepogrešivih taktika za privlačenje muškarca

DA LI JE I VAŠA MEĐU NJIMA? Ovo je 6 nepogrešivih taktika za privlačenje muškarca

zavođenje

Neke su se žene jednostavno rodile s moći privlačenja muškaraca, zbog čega oni jednostavno luduju za njima.

Ali, većina nas ipak treba da se malo potrudi kako bi privukla suprotni pol.

Istraživanje koje je sproveo profesor psihologije Dejvid Bus na 100 studenata pokazuje da se pri pokušajima privlačenja suprotnog pola pojavljuje oko 101 taktika, a te je taktike grupisao u 23 različite kategorije. Iz njih je izvukao 6 kategorija koje rezultiraju s najvećim uspehom pri zavođenju.

Održavanje urednog izgleda

Sasvim logično, urednost je na prvom mestu. Većina žena smatra da je uredan izgled prvi korak u ostvarivanju pozitivne komunikacije s nekim ko ih zanima. Svaka žena koja je srela nekoga ko joj se sviđa dok je izgledala neuredno zna koliko je to važno za ostavljanje dobrog utiska.

Pod urednim izgledom misle na čistu kosu, uredne nokte i, nimalo iznenađujuće – dobar parfem.

Fit telo

Bez brige, sudionici ovog istraživanja ne misle na pločice na stomaku i telo s naslovnice.

Pod fit telom se više misli na održavanje zdravog životnog stila i tela čijim smo izgledom zadovoljni. Ljudi koji su zadovoljni svojim telom lakše će se upustiti u flert od onih koji su baš zbog toga skloni bežanju od komuniciranja s drugima.

 

Lepa odeća

Ni tu se ne radi o nošenju poslednjih trendova nego o odeći za koju znamo da nam dobro stoji i u kojoj se osećamo samopouzdano. Farmerke koje nam provereno dobro stoje mogu napraviti veliku razliku između toga kako se osećamo kad pričamo s nekim, a uz povećano samopouzdanje dolazi i veća privlačnost.

Smisao za humor

Isključićemo muškarce koji ne vole žene sa smislom za humor jer su oni ionako u manjini – žene koriste smisao za humor kao strategiju privlačenja muškaraca i to s punim pravom.

U većini istraživanja o tome što muškarci vole kod žena, smisao za humor je na visokoj poziciji.

 

Pristojno ponašanje

Svako ima svoju definiciju onog šta je pristojno a šta prelazi granicu, ali ono što je zajedničko većini žena je činjenica da tokom pokušaja privlačenja muškarca pokušavaju da budu maksimalno prijatne i pristojne prema okolini.

Flert

Stvar je sasvim jednostavna – ako nam se neko sviđa, najpametnije je to pokazati flertom. Sve veći broj žena uzima stvari u svoje ruke i ne čeka da muškarac koji im se sviđa to shvati iz suptilnih signala. Flert uvek prolazi, naravno ako ima meru.

(Story.rs)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …