Home / ZANIMLJIVOSTI / DA LI STE „OPIJENI LJUBAVLJU“? Ako izgubite sebe u vezi, to nisu prave emocije, to je VARKA!

DA LI STE „OPIJENI LJUBAVLJU“? Ako izgubite sebe u vezi, to nisu prave emocije, to je VARKA!

Kada se plašite da budete ono što jeste, lako se izgubite u vezi.

dvoje-ljubav

Ljubav je predivna, zar ne?

Ali, opijenost dolazi s rizikom. Ljubav krije opasnost – lako dođemo do tačke gde gubimo sebe u odnosu. To je opasnost od neautentičnosti, a kada niste autentični u vezi, vi zapravo živite u laži.

Skrivate se. Ne dopuštate partneru da vidi vaše pravo lice. Neautentičnost sprečava stvaranje pravog, zdravog odnosa.

Zašto se gubimo u odnosima?

“Opijenost” ljubavlju može da vam azvrti glavu. Ljudski mozak oslobađa hemikalije koje su napravljene na način da vam pomognu u vezivanju za partnera i te hemikalije čine da se osjećate neverovatno kad ste s nekim ko vam je privlačan. Verovatno se osećate opušteno, srećno, uzbuđeno i zaokupljeno mislima o svom partneru.
Ovaj proces postoji s razlogom. Naučno gledano, to je način na koji priroda pomaže ljudskoj rasi da opstane. Međutim, ljubavna hemija u kombinaciji sa svim strahovima i nesigurnostima koje imate dovodi do toga da se vrlo lako gubite u vezi. Otvoreni ste i izloženi nekome koga volite i ko ima potencijal da vas takođe voli.

To je jedna od najosjetljivijih stvari koje možemo učiniti kao ljudi. Zašto? Kada smo otvoreni za ljubav, otvaramo mogućnost da budemo povređeni, napušteni ili odbijeni. Vrlo verojvtno je da ćemo učiniti sve kako bi izbegli tu vrstu boli, zar ne?

Zbog takvog straha mi smo u stanju da napustimo svoje potrebe, svoje želje ili druge karakteristike koje možda strahujete da podelite sa svojim partnerom. Možete pasti u zamku neautentičnosti u pokušaju da zadržite odnos i izbegnete bol.

Kako ćete znati da ste se izgubili?

Vaše granice postaju zamagljene. Niste verodostojni.

Vaši prijatelji vas retko viđaju jer sve svoje vreme provodite sa partnerom ili sa prijateljima vašeg partnera.

Gubite interes za vaše hobije. Vaši interesi su njegovi interesi. Njegovi interesi su vaši interesi.

Napuštate svoju rutinu, svoju strukturu i svoj život.

Odnos zahteva miješanje stilova života, kompromisa i mnogo zajedničkog vremena – ali još uvek bi trebali održavati vlastiti život. Vaši prijatelji, vaš posao, vaši hobiji treba da ostanu prioritet. To ne mora da bude na istoj frekvenciji kao kada ste bili slobodni, ali takve stvari ipak trebaju biti prisutne u vašem životu.

Život u laži i neautentičnosti može biti suptilan ili evidentan.

Ugađate li preterano drugima u želji da im se dopadnete? Slažete li se sa svime što vaš partner voli, govori, radi, čak i kada vam se to ne sviđa? Možete da radite stvari koje vam se ne sviđaju i slažete se s ljudima samo da bi izbegli sukob ili živeli stil života koji se ne uklapa s vašim unutrašnjim uverenjima.

Skrivate li određene aspekte sebe iz straha da se nećete svideti nekome? Možda se bojite “izložiti” i dopustiti nekome da vidi vaše pravo lice – fizički, emocionalno, psihički ili duhovno.

Autentičnost vas drži snažnima

To jednostavno znači da ste stvarni. Ne skrivate ko ste zaista kao čovek. To znači da ćete postati transparentni prema svetu, uključujući vaše partnere, jer znate da ste takvi kakvi jeste – vredni ljubavi i prihvaćanja.

Autentičnost zahteva neustrašivo poverenje u ono što jeste.

To zahteva veru u svoju ispravnost, a ako se vašem partneru to ne sviđa, onda to nije odraz vaše vrednosti, vašeg izgleda ili bilo čega drugog na ličnom nivou. To jednostavno znači da neko nije uspeo da prepozna vaše vrednosti.

Tu se ne radi o vama.

Samoprihvatanje je ključno

Kada volite i prihvatate sebe, nećete se izložiti riziku da se izgubite u odnosima. Morate verovati da ste – onakvi kakvi jeste – nesavršeno savršeni. Vaše nedostatke i nesavršenosti treba da priznate, nikada da sakrivate. Kada volite i prihvatate sebe, tada možete da naučite kako da dopustite nekom drugom da vas voli i prihvata.

Življenjem lažnog života gradite zidove između vas i ljubavi. Morate verovati da vas autentično otkrivanje u vezi vodi do duboke, isceljujuće ljubavi. Jednostavno je. Nema laži, nema skrivanja, nema gubljenja.

Imajte hrabrosti da budete ono što jeste, verujte u svoju autentičnost i ljubav će vas pronaći.

(Atma.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …