Home / ZANIMLJIVOSTI / Da se sačuvate od zlih vradžbina, SVAKI DAN čitajte OVU MOLITVU

Da se sačuvate od zlih vradžbina, SVAKI DAN čitajte OVU MOLITVU

crkva-ikona

Molitva svetom velikomučeniku NIKITI će vam pomoći da se sačuvate od zlih vradžbina a za uspešan porođaj i rađanje zdrave dece čitajte ceo Akatist

O, veliki mukotrpniče Hristov i čudotvorče, velikomučeniče Nikita!

Svetoj i čudotvornoj ikoni tvojoj pritičući, podvige i čudesa tvoja i veliko sastradanje tvoje sa ljudima slaveći, molimo ti se usrdno:

pokaži nama grešnima i smirenima sveto i mnogomoćno zastupništvo tvoje,

jer gle, zbog grehova naših nemamo slobodu dece Božije da za potrebe svoje Gospoda i Vladiku našeg smelo molimo,

nego tebe kao blagoprijatnog molitvenika pred njim predlažemo i za tvoje zastupništvo vapijemo:

isprosi nam od Gospoda darove koji su na dobro duša i tela naših:

veru pravu, nesumnjivu nadu u spasenje, nelicemernu ljubav prema svima, u iskušenjima srčanost,

u zlostradanjima trpljenje, u molitvama postojanost, duša i tela naših zdravlje, plodorodnost zemlje,

blagorastvorenje vazduha, zadovoljenje životnih potreba, mirno i blagočestivo življenje na zemlji, hrišćanski kraj života i dobar odgovor na Strašnom sudu Hristovom.

I još, o mukotrpniče Hristov, u Cara nebeskog izmoli zemlji našoj mir, zdravlje i spasenje, nad neprijateljima pobedu i premoć, blagoustrojenje, spokojstvo i blagostanje.

Hristoljubivoj vojsci budi saborac i pomoćnik protivu neprijatelja, i svima ljudima pravoslavnim pokaži sveto zastupništvo tvoje: bolne isceli, tužne uteši, onima što su u nevoljama pomozi.

O, ugodniče Božiji i mučeniče dugotrpeljivi, nemoj zaboraviti svetu obitelj tvoju i sve monahinje i mirjane što u njoj žive i podvizavaju se, no im pomozi da u smirenju i trpljenju nose jaram Hristov i od svih ih nevolja i iskušenja milostivo izbavi.

Sve nas ka tihome pristaništu spasenja privedi i udostoj nas da svetim molitvama tvojim postanemo naslednici presvetlog Carstva Hristovog, da slavimo i opevamo velike milosti Oca i Sina i Svetoga Duha, Boga Kome se u Trojici uznosi slava i poklonjenje, i zastupništvo tvoje sveto u vekove vekova.

Amin.

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …