Home / ZANIMLJIVOSTI / Fotografija dede koji plače ispred banke dirnula svet: Evo šta je bilo s njim (FOTO)

Fotografija dede koji plače ispred banke dirnula svet: Evo šta je bilo s njim (FOTO)

502

Nakon fotografije koja je dirnula svet i prikazuje grčkog penzionera kako sedi na trotoaru ispred banke i plače, jedan čovek je odlučio da mu pomogne.

Fotografije sedamdesetsedmogodišnjeg Jorgosa Hatzifotijadisa obišle su svet, a o njemu su pisali svi svetski mediji. Ipak, jedan australijski biznismen je odlučio da mu pomogne i ponudio se da ga izvuče iz krize.

Fotografije su nastale kada je pre nekoliko dana kada je bezuspešno stajao u redu ispred tri banke u Solunu kako bi podigao penziju sa svoju suprugu, a pošto mu je u četvrtoj rečeno da to ne može da učini, rasplakao se.

Kada je to video Džejms Kufos, menadžer jedne kompanije iz Australije shvatio je da je Jorgos sa fotografija stari prijatelj njegove porodice.

502

“Pozivam sve svoje prijatelje da pomognu ovom čoveku“, napisao je na Fejsbuku i dodao da će mu davati penziju koliko god je to potrebno.

Jogos je išao u školu sa Džejmsovim pokojnim ocem, a čak su živeli u istom selu – “Ovo je neverovatna i retka prilika da zaista pomognem nekome“, rekao je on.

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …