Home / ZANIMLJIVOSTI / HAOS U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Opozicija vikala „Milo lopove“ i hteli da ga biju! (VIDEO)

HAOS U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Opozicija vikala „Milo lopove“ i hteli da ga biju! (VIDEO)

cna gora-parlamentSednica Skupštine Crne Gore na čijem je dnevnom redu izbor vlade izbornog poverenka, prekinuta je danas zbog verbalnog incidenta u skupštinskoj sali.

U trenutku kada je poslanicima trebalo da se obrati premijer Milo Đukanović, ustali su poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF) i uzvikivali „Milo lopove, Milo lopove!“.

Premijer je uzvratio sa „Bravo kreteni!“, posle čega je predsednik Skupštine Ranko Krivokapić prekinuo zasedanje.

Skupština u napetoj amosferi radi od početka nedelje, od kako raspravlja o vladi izbornog poverenja i od kada se u skupštinske klupe posle višemesečnog bojkota vratio Demokratski front.

Skupština raspravlja o vladi izbornog poveranja, u koju je ušao deo opozicije i koja treba da pripremi parlamentarne izbore planirane za 9. oktobar.

Dogovorom vlasti i opozicije u vladi izbornog poverenja opoziciji su pripala četiri ministarska i potpredsedničko mesto i to u resorima u kojima je moguće smanjiti zlupotrebe državnih resursa u izborne svrhe.

Đukanović je trebalo da se obrati povodom izbora novih ministara iz redova opozicije, a koje su kandidovali Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i URA, stranke koje su deo dogovora sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS).

U radu vlade neće učestvovati opozicione Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF).

Front se posle višemesečnog bojkota vratio u Skupštinu i oštro kritikuje deo opozicije koji se dogovorio sa Đukanovićem, optužujući je „izdaju“.

Crna Gora koja je otvorila 22 poglavlja u pregovorima sa EU i na pragu je članstva u NATO, i dalje se suočava sa ozbiljnim sumnjama u regulanost izbora, a takve sumnje notirane su u izveštajima Unije i GREC-a.

Sumnje u kupovinu ličnih karata, dupli birači, stranačko zapošljavanje uoči izbora i druge zloupotrebe državnih izbora kulminirali su aferom „Snimak“ uoči poslednjih, predsedničkih izbora 2013. godine, ali ta afera nije dobila epilog na sudu.

Pogledajte video:

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …