Home / ZANIMLJIVOSTI / HEROJ: Pas spasio čoveka od napada medveda!

HEROJ: Pas spasio čoveka od napada medveda!

pas

Da li ste ikada razmišljali o tome na koliki rizik su spremni čuvari i šetači pasa ukoliko se prilikom šetnje nađu u opasnosti?

Dok ovaj odgovor moramo prepustiti istraživanjima i statistikama, uz poverenje u pojedinačnog šetača, odgovor na pitanje da li pas često pomaže čoveku u nevolji je daleko jednostaviniji: kuce su uvek rade da pomognu!

Mešanac labradora po imenu Henri pokazao je koliko poverenja ima u svog šetača Stivena, kada je rizikovao svoj život da spasi njegov.

Šetač i pas su se našli u velikoj opasnosti kada su se našli na putu jednoj mrkoj medvedici, odnosno između nje i njenih mladunaca. Ovaj položaj je izuzetno opasan, jer ženke medveda umeju da budu vrlo agresivne ukoliko neko dovede u opasnost njihovo potomstvo.

Junaci naše priče u tom trenutku nisu znali da su se isprečili između mališana i njihove ljute mame. Vođena instinktom, medvedica je krenula u napad, kako bi zaštitila mladunce. Iako je delovalo da je sve izgubljeno, Stiven je ubrzo shvatio da pored sebe ima pravog zaštitnika.

pas- covek

Henri je počeo da laje na zbunjenu medvedicu, pa je već napadnuti šetač imao dovoljno vremena da je odgurne od sebe i da se u beg. Medvedica je zatim nasrnula i na psa, ali je on bio dovoljno hitar i priseban da na vreme pobegne, zadobivši tek nekoliko ogrebotina.

Obojica su u sukobu zadobila lakše telesne povrede, ali je ishod bio bezopasan u odnosu na opasnost koja im je pretila.

Ubrzo su uspeli da dozovu pomoć, pa su smešteni u bolnicu, gde su im rane zalečene. Priča o hrabrosti u spremnosti kuce da spasi svog šetača u međuvremenu je obišla svet.

(AP, Životinje.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …