Home / ZANIMLJIVOSTI / Hit pismo o VOJNOM ROKU ZA ŽENE: Mužu, kupila sam ti gaće i skuvala pasulj, pa odoh da gađam iz topa

Hit pismo o VOJNOM ROKU ZA ŽENE: Mužu, kupila sam ti gaće i skuvala pasulj, pa odoh da gađam iz topa

Odluka ministra odbrane Aleksandra Vulina da vojna obuka obuhvati i žene podtskla je domaću javnost na diskusiju, a bilo je i onih koji su u pomenutom predlogu našli inspiraciju za duhovite dosetke.
500

Takozvano „Pismo iz vojske“ izvesne Jovanke mužu Borivoju, objavljeno na Fejsbuku, oslikalo je šta neke od dama misle o najavi da će sve žene mlađe od 50 godina morati da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, dok će one koje su služile vojni rok ovu višednevnu vežbu odraditi u uniformi i sa oružjem.

Pismo koje kruži društvenim mrežama prenosimo u celosti.

– Dragi Borivoje,

Pišem ti prvo pismo nakon zakletve. Žao mi je što nisi mogao da dođeš. Ali ok, razumem da si taj dan imao zakazan manikir, a i da putuješ po ovoj vrućini nije pametno, znam da teško podnosiš vrućine.

U vojsci mi je ok. Budimo se rano zbog podizanja zastave, ali mi nije teško, jer sam i kod kuće ustajala u 5 da spremim doručak tebi i deci.

Kako su klinci? Ne znam da li je pametno što smo ih na osam meseci, koliko ću biti u vojsci, ostavili kod mojih na selu, ali ok, ti si glava porodice i ako ti kažeš da tako treba onda mora da se sluša.

Ja svaki dan pešačim pod punom ratnom opremom, desetine kilometara. Nije mi teško, nekako se i raznežim, jer zamišljam kako nosim naše dete na leđima dok se vraćam s punim cegerima, pa se odmah osetim kao da sam kod kuće.

Nemoj da plačeš ako ti nedostajem. Znaš da ti je lice osetljivo i odmah bukne, kao onda kad sam te jednom zamolila da isprazniš kesu od usisivača, pa smo oboje završili u Urgentnom. Ispeglala sam ti sve košulje da se ne mučiš po ovoj vrućini, danas je, kažu, bilo 46 stepeni. Ovde kod mene je svežije, ipak pešačimo 20 km kroz šumu, pa je lakše.

Nakuvala sam ti pasulja i stavila u zamrzivač. Levo je gulaš u kutijama od eurokrema. Nemoj da si gladan. Sad ću ja brzo na odsustvo, pa ću ti nakuvati još. Kupila sam ti pamučnih čarapa i gaća za osam meseci da menjaš, da ne moraš da pališ mašinu, znaš da nije na ravnom, pa šeta po kupatilu, svaki put mi presedne kad moram da je dižem i vraćam na mesto, jer te nervira kad od nje ne možeš da dođeš do wc šolje. Izvini, ljubavi, za to.

Pošalji mi sliku sa pramenovima, garant ti super stoje. Moj lepi muž, baš sam te se poželela! Jedva čekam da dođem kući, pa da nam cepam drva za zimu, ništa ti ne brini, to ću ja časkom, srećo moja!

Pazi mi se i nemoj da mi te nerviraju na poslu! Nisi ti bilo ko! Nek mi nađu još jednog koji je poput tebe u roku završio hortikulturu!

Moram sad da idem, ljubavi moja. Danas imamo gađanje iz topa. Hahaha, već vidim kako se mrštiš, ti ne voliš ni kad pukne čep od šampanjca. Duša moja!

Ljubim te puno!

P. S. Ne zaboravi da imaš zakazano čupanje obrva kod Stojanke u maju!

Volim te, Borivoje!

Tvoja žena Jovanka

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …