Home / ZANIMLJIVOSTI / Hrvati ga zovu TUNEL IZ NIČEG U NIŠTA: Iznad provalije je, koštao je milione, kao i ulice koje nikud ne vode

Hrvati ga zovu TUNEL IZ NIČEG U NIŠTA: Iznad provalije je, koštao je milione, kao i ulice koje nikud ne vode

tunel

U Hrvatskoj postoje putevi koji nikuda ne vode, tuneli na čijem kraju zjapi provalija, pešački prelazi za koje nikome nije jasno čemu služe. I dok nadležni uveravaju kako će se ti projekti nastaviti, građani u njih polako gube poverenje.

Sa izlazom na liticu, tunel u Omišu zjapi poslednje četiri godine. Meštani ga zovu “tunel iz ničeg u ništa”, ali se i dalje nadaju da će se uskoro povezati sa mostom. Iz Hrvatskih puteva kažu da imaju novac za izgradnju mosta iznad kanjona. Most i tunel deo su puta na potezu Solin-Omiš i radove će nastaviti.

Omišanima nedostaje most, a Karlovčani ga imaju. Ali, već osam godina nemaju za šta da ga korite.

Karlovački most na Korani jedan je od najapsurdnijih primera beskorisnih projekata. Iako je u njegovu izgradnju uloženo više od 6,7 miliona evra, on već godinama ne služi ničemu. Naime, pristupnih puteva nema ni sa jedne ni sa druge strane.

Ovaj most za HAC deo je kapitalnog projekta izgradnje deonice Mostanje-Vukmanički Cerovac. I tu su, tvrde, osigurali sredstva i za put i za odbrambeni nasip.

Ništa korisniji poslednje četiri godine nije ni zadarski nadvožnjak. Kroz njega bi trebali da prolaze pacijenti kako bi iz zgrade nove poliklinike stigli u zgradu infektologije. Ali tek mora da se izgradi nova zgrada infektologije, piše Dnevnik.hr.

– Za sada on nema smisla ali mi ćemo to početi da radimo, sredstva su osigurana, krajem leta počinjemo sa rušenjem stare infektologije i onda sa gradnjom nove zgrade – rekao je zamenik direktora Opšte bolnice Zadar, Edi Karuc.

Puteva koji nigde ne vode ne nedostaje ni u Zagrebu. Među njima je i onaj koji je trebao da vodi do Pročistača otpadnih voda na Žitnjaku. Pročistač nije izgrađen, ali put do njega jeste. Imaju zato Zagrepčani pokoji pešački prelaz viška.

Milioni evra u celoj zemlji već godinama stoje na čekanju. Planovi postoje, a nikako da se ostvare, ističe Dnevnik.hr.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …