Home / ZANIMLJIVOSTI / INTERNET GORI ZBOG NJIHOVIH REČI: Ovako prosečni SRBI i HRVATI govore o „ISTORIJSKOM NEPRIJATELJSTVU“

INTERNET GORI ZBOG NJIHOVIH REČI: Ovako prosečni SRBI i HRVATI govore o „ISTORIJSKOM NEPRIJATELJSTVU“

Da li mi rastemo učeći da mrzimo Hrvate ili je Hrvatima u genetskom kodu da mrze sve srpsko? Da li neko „od spolja“ diriguje našim odnosom?
Zastava-Srbija-Hrvatska-e1427909746192
Da li se i kako borimo protiv trenda „istorijskog neprijateljstva“? Evo šta su na tu temu rekli prosečni Srbi i Hrvati.

Popularna Fejsbuk stranica „Slavorum“ bavi se svakojakim temama bliskim slovenskim narodima.

Bilo da je to ljubav naših baka prema šustiklama na televizorima ili činjenica da Yugo baš i nije najbolji automobil, a da svi Sloveni vole da piju…

Naravno, jedna od glavnih tema su i „dobrosusedski“ odnosi na Balkanu. Administratori stranice objavili su zanimljivu fotografiju na kojoj je predstavljen odnos Srbije i Hrvatske.

Naime, prema ovoj slici – Srbija i Hrvatska se dobro slažu kada im Nemačka tako naredi, rukujući se mirno, a čim se Nemačka (predstavljena likom kancelarke Angele Merkel) okrene, i Srbi i Hrvati brže-bolje peru ruke.

Reklo bi se da to nije ništa novo i da je Internet, otkako je došao na Balkan, pun sličnih fora.

Međutim, nama su pažnju privukli komentari koji su se našli ispod ove fotografije. Stotine prosečnih Srba i Hrvata progovorilo je o tom čuvenom „istorijskom neprijateljstvu“ – i to na engleskom, da ih ceo svet razume.

Prenosimo vam najbolje komentare

– Ne zanima me priča o genocidu, jer imam druga sr*nja o kojima moram da brinem.

Ja sam Srbin, imam 14 godina i treba da krenem u srednju školu i želim da živim kao normalan čovek.

Rat je bio pre 10-20 godina i to je mračna prošlost. Nikada ništa loše nisam rekao ni Hrvatu, ni Bosancu, jer smo svi mi ljudi.

– A ja sam 14-godišnji Hrvat i imam mnogo prijatelja Srba koji su super i prijateljski nastrojen narod koji ima bogatu i lepu istoriju, baš kakvu imaju i Hrvati. Bog blagoslovio sve prijateljske ljude! Pozdrav!

– Ja sam polu-Albanka polu-Mađarica i ceo život me albanski deo porodice uči da mrzim Srbe, Hrvate i, realno, sve koji nisu Albanci. Možda bi im to i uspelo da go*nari nisu zaboravili jednu stvar: ja imam MOZAK. Nijedan Srbin mi ništa loše nije uradio.

Naprotiv, pomogli su mi i oni su moja braća. Odrasla sam sa njima.

Baba mi je stalno govorila – kad umremo, crvi će nas sve jesti, neće ih zanimati šta je srpsko a šta albansko meso. Svi ćemo postati hrana za crve. Svima vam želim mir i ljubav i mnogo ćevapa.

– Dečki odrastite, nitko od nas nije bio u ratu i obje strane su naje*ale, je*ao vas nacionalizam!

– Da je Tito živ polovina vas ne bi smela ni da pr*ne pogrešnim tonom. To je baš ono što Amerika želi, idioti, da nas sve separatiše i okrene jedne protiv drugih.

– Ne sudite civilima zbog mračne prošlosti koju su napravili političari sa zapada.

– Sve su to predrasude. Većina Srba i Hrvata su normalni ljudi koje ne zanima i ne žele da pričaju o građanskom ratu.

Kada se nađemo negde u inostranstvu uglavnom pijemo zajedno i pričamo na druge teme. Samo manjina šovinističkih idiota je puna mržnje.

– ‘Ajmo sad ko je koga više ubijao. A što je najsmješnije, pola vas nije bilo ni rođeno za vrijeme rata u ex Yu, a pričate kao da ste bili na prvim linijama.

I tako dok se vi prepirete ko je koga više ubijao, političari vas gu*e, i jedne i druge i treće (Srbe, Hrvate i Bošnjake). Nemate posla, bježite iz svojih država… No, bitno je biti Srbenda, Hrvatina, Bošnjačina, a šta ima veze što se najmanje ono što trebate biti u prvom redu – ljudi.

– Srbija i Hrvatska su zapravo u tajnoj vezi ali se biju samo da bi očuvale ugled.

– Od sve te netolerancije između Srba i Hrvata ja sam samo video kako se u dijaspori međusobno traže i povezuju, kao da ih spaja neka magnetna sila. Možda se suprotnosti privlače, ne znam, ali mislim da mnogo vole jedni druge – kad su van Balkana.

(Mediji)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …