Home / ZANIMLJIVOSTI / INTERNET GORI ZBOG NJIHOVIH REČI: Ovako prosečni SRBI i HRVATI govore o „ISTORIJSKOM NEPRIJATELJSTVU“

INTERNET GORI ZBOG NJIHOVIH REČI: Ovako prosečni SRBI i HRVATI govore o „ISTORIJSKOM NEPRIJATELJSTVU“

Da li mi rastemo učeći da mrzimo Hrvate ili je Hrvatima u genetskom kodu da mrze sve srpsko? Da li neko „od spolja“ diriguje našim odnosom?
Zastava-Srbija-Hrvatska-e1427909746192
Da li se i kako borimo protiv trenda „istorijskog neprijateljstva“? Evo šta su na tu temu rekli prosečni Srbi i Hrvati.

Popularna Fejsbuk stranica „Slavorum“ bavi se svakojakim temama bliskim slovenskim narodima.

Bilo da je to ljubav naših baka prema šustiklama na televizorima ili činjenica da Yugo baš i nije najbolji automobil, a da svi Sloveni vole da piju…

Naravno, jedna od glavnih tema su i „dobrosusedski“ odnosi na Balkanu. Administratori stranice objavili su zanimljivu fotografiju na kojoj je predstavljen odnos Srbije i Hrvatske.

Naime, prema ovoj slici – Srbija i Hrvatska se dobro slažu kada im Nemačka tako naredi, rukujući se mirno, a čim se Nemačka (predstavljena likom kancelarke Angele Merkel) okrene, i Srbi i Hrvati brže-bolje peru ruke.

Reklo bi se da to nije ništa novo i da je Internet, otkako je došao na Balkan, pun sličnih fora.

Međutim, nama su pažnju privukli komentari koji su se našli ispod ove fotografije. Stotine prosečnih Srba i Hrvata progovorilo je o tom čuvenom „istorijskom neprijateljstvu“ – i to na engleskom, da ih ceo svet razume.

Prenosimo vam najbolje komentare

– Ne zanima me priča o genocidu, jer imam druga sr*nja o kojima moram da brinem.

Ja sam Srbin, imam 14 godina i treba da krenem u srednju školu i želim da živim kao normalan čovek.

Rat je bio pre 10-20 godina i to je mračna prošlost. Nikada ništa loše nisam rekao ni Hrvatu, ni Bosancu, jer smo svi mi ljudi.

– A ja sam 14-godišnji Hrvat i imam mnogo prijatelja Srba koji su super i prijateljski nastrojen narod koji ima bogatu i lepu istoriju, baš kakvu imaju i Hrvati. Bog blagoslovio sve prijateljske ljude! Pozdrav!

– Ja sam polu-Albanka polu-Mađarica i ceo život me albanski deo porodice uči da mrzim Srbe, Hrvate i, realno, sve koji nisu Albanci. Možda bi im to i uspelo da go*nari nisu zaboravili jednu stvar: ja imam MOZAK. Nijedan Srbin mi ništa loše nije uradio.

Naprotiv, pomogli su mi i oni su moja braća. Odrasla sam sa njima.

Baba mi je stalno govorila – kad umremo, crvi će nas sve jesti, neće ih zanimati šta je srpsko a šta albansko meso. Svi ćemo postati hrana za crve. Svima vam želim mir i ljubav i mnogo ćevapa.

– Dečki odrastite, nitko od nas nije bio u ratu i obje strane su naje*ale, je*ao vas nacionalizam!

– Da je Tito živ polovina vas ne bi smela ni da pr*ne pogrešnim tonom. To je baš ono što Amerika želi, idioti, da nas sve separatiše i okrene jedne protiv drugih.

– Ne sudite civilima zbog mračne prošlosti koju su napravili političari sa zapada.

– Sve su to predrasude. Većina Srba i Hrvata su normalni ljudi koje ne zanima i ne žele da pričaju o građanskom ratu.

Kada se nađemo negde u inostranstvu uglavnom pijemo zajedno i pričamo na druge teme. Samo manjina šovinističkih idiota je puna mržnje.

– ‘Ajmo sad ko je koga više ubijao. A što je najsmješnije, pola vas nije bilo ni rođeno za vrijeme rata u ex Yu, a pričate kao da ste bili na prvim linijama.

I tako dok se vi prepirete ko je koga više ubijao, političari vas gu*e, i jedne i druge i treće (Srbe, Hrvate i Bošnjake). Nemate posla, bježite iz svojih država… No, bitno je biti Srbenda, Hrvatina, Bošnjačina, a šta ima veze što se najmanje ono što trebate biti u prvom redu – ljudi.

– Srbija i Hrvatska su zapravo u tajnoj vezi ali se biju samo da bi očuvale ugled.

– Od sve te netolerancije između Srba i Hrvata ja sam samo video kako se u dijaspori međusobno traže i povezuju, kao da ih spaja neka magnetna sila. Možda se suprotnosti privlače, ne znam, ali mislim da mnogo vole jedni druge – kad su van Balkana.

(Mediji)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …