Home / ZANIMLJIVOSTI / NE KREĆITE NA ODMOR OVIM DANIMA, OPASNO JE: Jedan datum u godini je ubedljivo NAJGORI ZA PUTOVANJE

NE KREĆITE NA ODMOR OVIM DANIMA, OPASNO JE: Jedan datum u godini je ubedljivo NAJGORI ZA PUTOVANJE

srbija-granica-carina5-640x350

Ukoliko krećete na letovanje, izbegavajte petak popodne kada većina posle posla polazi na put i nedelju predveče, dan kada se najčešće odlučuju za povratak, pa su i gužve najveće, kao i kada su smene turista 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

„Crni“ 10. avgust

– U poslednjih deset godina, statistika pokazuje da je 10. avgust dan kada je najviše intervencija na putu po pozivu vozača, kada su najveće gužve na naplatnim rampama, kao i graničnim prelazima – kaže Vesna Barbulović iz Auto moto saveza Srbije (AMSS).

Subotom najviše saobraćajnih nesreća

Iako svako ko iole to može izbegava petak popodne za polazak na put i nedelju za vraćanje, ni subotom kada su najmanje gužve, ne bi trebalo biti opušten u vožnji.

Tog dana su naime događa najviše saobraćajnih nesreća i to sa smrtnim ishodom.

Noću nesreće sa katastrofalnim posledicama

Slično je i kada je reč o noćnom putovanju.

Tada je međutim najmanje zabeleženih nesreća, ali su one koje se dogode, uglavnom sa katastrofalnim posledicama.

– Svako po sebi i svojim potrebama bi trebalo da odredi dan kada će da putuje, ali je suština da to čini kada je odmoran – ističe Barbulović.

Najviše gužvi 10. 15. 20. i 30. u mesecu

Na graničnim prelazima, a ujedno i na naplatnim rampama najveće gužve su kada su smene turista, i to 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

Gužve mogu da budu i u jutarnjim satima, recimo u šest časova ujutru kada je smena carinika na graničnim prelazima, a to naročito važi za Grčku.

(Blic)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …