Home / ZANIMLJIVOSTI / NE KREĆITE NA ODMOR OVIM DANIMA, OPASNO JE: Jedan datum u godini je ubedljivo NAJGORI ZA PUTOVANJE

NE KREĆITE NA ODMOR OVIM DANIMA, OPASNO JE: Jedan datum u godini je ubedljivo NAJGORI ZA PUTOVANJE

srbija-granica-carina5-640x350

Ukoliko krećete na letovanje, izbegavajte petak popodne kada većina posle posla polazi na put i nedelju predveče, dan kada se najčešće odlučuju za povratak, pa su i gužve najveće, kao i kada su smene turista 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

„Crni“ 10. avgust

– U poslednjih deset godina, statistika pokazuje da je 10. avgust dan kada je najviše intervencija na putu po pozivu vozača, kada su najveće gužve na naplatnim rampama, kao i graničnim prelazima – kaže Vesna Barbulović iz Auto moto saveza Srbije (AMSS).

Subotom najviše saobraćajnih nesreća

Iako svako ko iole to može izbegava petak popodne za polazak na put i nedelju za vraćanje, ni subotom kada su najmanje gužve, ne bi trebalo biti opušten u vožnji.

Tog dana su naime događa najviše saobraćajnih nesreća i to sa smrtnim ishodom.

Noću nesreće sa katastrofalnim posledicama

Slično je i kada je reč o noćnom putovanju.

Tada je međutim najmanje zabeleženih nesreća, ali su one koje se dogode, uglavnom sa katastrofalnim posledicama.

– Svako po sebi i svojim potrebama bi trebalo da odredi dan kada će da putuje, ali je suština da to čini kada je odmoran – ističe Barbulović.

Najviše gužvi 10. 15. 20. i 30. u mesecu

Na graničnim prelazima, a ujedno i na naplatnim rampama najveće gužve su kada su smene turista, i to 10. 15. 20. i 30. u mesecu.

Gužve mogu da budu i u jutarnjim satima, recimo u šest časova ujutru kada je smena carinika na graničnim prelazima, a to naročito važi za Grčku.

(Blic)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …