Home / ZANIMLJIVOSTI / Ispovest žrtve silovanja koja je zatrudnela i odlučila da zadrži bebu..

Ispovest žrtve silovanja koja je zatrudnela i odlučila da zadrži bebu..

500Dok je pohađala završnu godinu na Univerzitetu u Čikagu, Šona Pruit je silovana. Mesec dana kasnije, saznala je da je u drugom stanju i donela tešku odluku da zadrži bebu.

– Iako mesecima nisam mogla da ga definišem, gajila sam najčudnije osećanje prema životu koji je rastao u meni, osećanje koje me je istovremeno uzdizalo i činilo me posramljenom – kaže Šona Pruit, koja danas radi kao advokat u Čikagu.

Ona dodaje da nije mrzela svoju bebu, već ju je smatrala saveznikom.
– Među nama se razvilo partnerstvo kakvo se razvija među ljudima koji su zajedno patili. Osećala sam snažnu vezu sa svojim nerođenim detetom.

Iako je silovanje za nju predstavljalo pravu agoniju, trudnoća joj je, kako kaže, u život unela novo svetlo.
– To što mi se dogodilo nije nadvladalo prirodnu reakciju mog organizma na činjenicu da sam trudna.

Nakon silovanja, osećala sam se poniženo, uplašeno, slabo i bespomoćno, ali trudnoća me je podsetila da sam i dalje živa – seća se Šona.

Nakon što je silovana, tadašnja studentkinja je razvila odbrambeni mehanizam – pokušavala je da se pretvara da se ništa nije dogodilo i da je u pitanju bila samo noćna mora.
– Ubedila sam sebe da mogu da živim na isti način kako sam živela do tada – kaže ona.

Nakon devet meseci, Šona je donela na svet devojčicu koju je sama odgajala, baš kao i svaka samohrana majka. Njena ćerka danas ima sedam godina i nekadašnja žrtva silovanja se ni u jednom trenutku nije pokajala zbog svoje odluke.

– Danas sam advokat i zauzeta majka devojčice koja pohađa drugi razred osnovne škole. Silovanje je odgovorno za obe uloge. Odlučila sam da upišem studije prava upravo nakon što sam saznala da žrtve silovanja koje odluče da zadrže dete nemaju nikakvu pravnu zaštitu.

Nažalost, u većini država, silovatelj ima pravo da posećuje dete, pa čak i da deli starateljstvo sa majkom – objašnjava Šona.

Kako bi sa drugim ženama podelila svoje iskustvo, Šona Pruit je do sada mnogo puta govorila za medije i objavila je nekoliko radova. Širom Amerike ona drži predavanja i objašnjava ljudima da je tuđe zlodelo nije sprečilo da odgaja jedan novi život.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …