Home / ZANIMLJIVOSTI / Izađite iz „začaranog kruga“: Učinite OVU STVAR i sigurno ćete SRESTI LJUBAV SVOG ŽIVOTA..

Izađite iz „začaranog kruga“: Učinite OVU STVAR i sigurno ćete SRESTI LJUBAV SVOG ŽIVOTA..

srecaFoto: Foto: Dawn Ashley / photo on flickr

Svatko od nas ponekad je zarobljen u začaranom krugu prazne svakodnevice, patnje, mučnih odnosa i opterećujućih obveza i svakome je ponekad potrebno malo mudrosti da svoj život vrati na pravi put.

Čovek je pitao mudraca kako izaći iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?

Mudrac mu je odgovorio: “Iz kruga možeš izaći samo na onom mestu gde se spajaju početak i kraj!”

Čovek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mestom gde se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, seo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja sveta. Reči mudraca odzvanale su mu u glavi.

Dugo je sedeo na obali promatrajući sunce i oblake, a noću mesec i zvezde i konačno je video svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mesto na svetu gde se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mestu kraj se uliva u novi početak u jednom određenom trenutku.

Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u nameri da ovlada vremenom i sazna u kojem trenutku se može osloboditi loše sreće.
Čovek je pitao mudraca: “Sada znam gde se spajaju početak i kraj, šta da radim?”

Mudrac je odgovorio: “Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, pričekaj trenutak kad se sunce na horizontu krene penjati i tada ostavi svu patnju iza sebe. Ako si u prošlosti bio rob loših navika, pričekaj da se sunce krene penjati i u naredna tri dana radi samo ono što želiš raditi do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unatrag. Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada uradi bilo što što će te učiniti srećnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na celu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života.”

Čovek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posetio mudraca.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …