Home / ZANIMLJIVOSTI / JAČI OD GIŠKE I LJUBE ZEMUNCA: Bio je STRAH I TREPET 90-TIH, voleo je fer-plej i preživeo je ludilo!

JAČI OD GIŠKE I LJUBE ZEMUNCA: Bio je STRAH I TREPET 90-TIH, voleo je fer-plej i preživeo je ludilo!

mange

Mange je postao poznat posle incidenta u kafani „Mala Romansa“ na Julinom Brdu, kada je pretukao devetoricu, od kojih su neki koristili i noževe. Bio je izboden i isečen, ali je ipak ostao na nogama.

Likovi koji su obeležili epohu kriminala i podzemlja i dalje se često spominju. Osobe koje poštuju njihov rad i delo, na društvenim grupama objavljuju fotografije i priče o ljudim koji su plalili beogradski asfalt.

Ovaj momak je važio za jednog od najjačih ljudi Jugoslavije. Njegovu snagu poštovale su najveće zverke tog doba.

Milorad Veljić Manga. Legenda Žarkova, čovek ne toliko poznat javnosti, ali da onima koji su bili u zatvoru kada su mogli čuti robijaški sleng. Mangaš ili Mangalija koji se odnosi na krupnog, jakog i za.ebanog momka.

I danas kada neko krene da izigrava neki faktor iza rešetaka, čuće od starijih likova:

„Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!“

Svoju zatvorsku reputaciju stekao je kada su mu samicu ubacili 5 Albanaca, a jedino je on izašao na nogama. Čak je bio i na Golom otoku kada mu nisu dozvolili da ga napusti kako bi se takmičio u bodibildingu zbog tetovaža.

Velika kobra je dominirala njegovim leđima i po tome su ga prepoznavali u gradu.

Mange je bio pravi predstavnik stare garde žestokih momaka za koga je fer plej bio svetinja i sve je rešavao golim rukama. Iako legenda o Mangetovoj snazi danas običnim ljudima zvuči kao bajka, njegovi savremenici će potvrditi da su sve priče o njemu istinite i da se takav čovek jednom rađa!

Mange nije učestvovao u ludilu devedesetih, živeo je mirno, ostario i preminuo srećan, okružen decom i unucima.

Uprkos pucnjavama, brojnim ubistvima, braći Bambalić, legenda u Žarkovu je ostao Mange. O njemu se još uvek šapuće sa strahom, a tuča u kafani „Mala romansa“, kada je izboden „složio“ devetoricu napadača i dalje se prepričava.

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …