Home / ZANIMLJIVOSTI / KANADSKI POLITIČAR: Danas su svi Srbi, na dan kada slavimo. Srbi su nam dali toliko toga divnog, od kulture do nauke, plesa, muzike, hrane, do tenisera i Nikole Tesle- To je velika čast! (VIDEO)

KANADSKI POLITIČAR: Danas su svi Srbi, na dan kada slavimo. Srbi su nam dali toliko toga divnog, od kulture do nauke, plesa, muzike, hrane, do tenisera i Nikole Tesle- To je velika čast! (VIDEO)

5004Govor gospodina Džima Diodatija, gradonačelnika Nijagara Folsa (Niagara Falls) u Kanadi, povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

„Dobro došli.

Danas su svi Srbi, na dan kada slavimo. Srbi su nam dali toliko toga divnog, od kulture do nauke, plesa, muzike, hrane, tenisera…

Miloš Raonić je odradio sjajan posao danas, prošavši do finala Vimbldona! To je velika čast, i svi bismo trebali da budemo ponosni na njegovo srpsko poreklo i pripadnost kanadskom narodu!

Kakav poseban dan!

Od svih velikih stvari koje nam je Srbija dala, morate da volite Nikolu Teslu, koji je čovečanstvu dao predivne darove. Dao nam je naizmeničnu struju, tako da električna energija može da putuje hiljadama milja, i zahvaljujući tome danas uživamo u koristima koje naizmenična struja pruža, a koje uzimamo zdravo za gotovo. Kada uključite svetlo – ono radi, klima uređaji stalno rade, sve te stvari uzimamo zdravo za gotovo, a u stvarnosti bi trebalo da ih cenimo.

Takođe, tu su bežične tehnologije, naši mobilni telefoni, sve ono što nam danas olakšava život, a proizvod su uma ovog velikog čoveka.

A šta je on uradio?

On nikada nije prestao da traga za istinom. Uvek treba da tragate za istinom. Istina se nikada ne menja. Ako se istina promenila, onda to nije bila istina. A on je tragao za istinom vezanom za naizmeničnu struju, a mi danas uživamo u koristima koje su posledica njegovih dela.

Zato danas možemo simbolično da uz šljivovicu nazdravimo velikom čoveku na veliki dan. Završiću tako što ću se zahvaliti svim prijateljima koji su danas došli. Bio je ovo divan dan, i drago mi je da sam ovde sa vama. Hvala vam!“

Pogledajte video:


(Srbin.info)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …