Home / ZANIMLJIVOSTI / Rođen je kao zdravo dete, a 15 dana kasnije koža mu se PRETVORILA U KAMEN (VIDEO)

Rođen je kao zdravo dete, a 15 dana kasnije koža mu se PRETVORILA U KAMEN (VIDEO)

rames-kumariRameš Kumari boluje od retkog poremećaja pod nazivom „Ichthyosis“ koji kožu stvrdnjava, potamnjuje i pretvara u krljušt

Rameš Kumari je rođen kao zdrava i vesela beba, ali je koža na njegovom telu 15 dana kasnije počela da se ljušti i stvrdnjava, da bi na kraju postala crna i kruta poput krljušti. Oboleo je od retkog poremećaja pod nazivom “Ichthyosis”.

Stvrdnjavanje kože traje i dalje, a ono je prilično bolno i otežava kretanje ovom mališanu. Kada je napunio pet godina više nije mogao da hoda, a otežan mu je i govor pa jedino može da izgovori kada je gladan i kada mora da ide u toalet.

Pored bolova, Rameš je zbog svog izgleda odbačen od svojih vršnjaka.

Roditelji Nar i Nanda dugo su misili da ne postoji nikakav lek za ovu bolest, a zbog svojih skromnih primanja od oko 50 dolara mesečno, oni nemaju dovoljno novca da pokriju bolničke troškove za malog Rameša.

Međutim, pomoć je iznenada došla, i to od britanske pevačice Džos Stoun. Ona je pogledala video-snimak malog Rameša na društvenim mrežama i odlučila da pomogne.

Džos je organizovala koncert u Katmanduu gde je prikupljeno skoro 1.500 evra za lečenje ovog obolelog dečaka. Pored sakupljenog novca, Džos je posetila Rameša i tom prilikom mu je donela i brojne poklone, igračke, slatkiše.

Rameš je sada primljen u bolnicu gde se lekari bole da mu olakšaju život. Sa dečaka je uklonjena mrtva koža, što je bilo prilično bolno, a u periodu od dve nedelje bio je i pod antibioticima kako bi se sprečile infekcije.

Sabina Batrai, dermatolog u bolnici u Katmanduu, istakla je da se vidi napredak u lečenju bolesti, ali da je ona bila u odmakloj fazi kada je dečak primljen u bolnicu. Mišići su atrofirali, a kosti ostlabile, ali s obzirom na to da je Rameš rođen kao zdrav dečak, postoji mogućnost da će on pomoću fizioterapije uspeti da ponovo prohoda i vodi koliko-toliko normalan život.

– Veoma sam zahvalna Džos na njenoj inicijativi da pomogne mom sinu i nikada neću moći da joj se dovoljno zahvalim. Ona je uradila nešto što ovde niko nije mogao. Dugujem joj svoj život- istakla je Ramešova majka Nanda.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /dailymail.co.uk)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …