Home / ZANIMLJIVOSTI / Kažu da je ovo pravo čudo Božje: Planina se obrušila nakon nevremena, počelo je da tutnji ka crkvi, a onda je sve stalo u poslednjem trenutku (VIDEO)

Kažu da je ovo pravo čudo Božje: Planina se obrušila nakon nevremena, počelo je da tutnji ka crkvi, a onda je sve stalo u poslednjem trenutku (VIDEO)

Crkva stara 420 godina priredila je pravo čudo stanovnicima mesta Val San Đakomo u Italiji, koje se nalazi blizu granice sa Švajcarskom, nakon što se u njenoj neposrednoj blizini survala planina, a metež se zaustavio na samo nekoliko metara od četiri veka stare građevine.

Nakon što je planina počela da se osipa i veliko kamenje da juri ka podnožju, podigao se ogroman oblak prašine koji je u jednom trenutku progutao zvonik crkve.

Da li je Božje čudo u pitanju ili ne, obrušeno kamenje se zaustavilo na samo nekoliko metara od crkve i niko nije povređen. Palo je oko 7.500 kubnih metara kamenja.

Lokalni mediji preneli su da je klizište proradilo 29. maja, nakon obilnih padavina koje su pogodile to područje za samo 24 sata.

– Kao vernik kažem da je delovala Božja ruka i da je sprečila tragičan ishod – rekao je parohijski sveštenik.

Putevi do grada bili su zatvoreni više od mesec dana nakon što su meteorolozi najavili moguću pojavu klizišta, a sada su ponovo otvoreni.

Crkva je izgrađena na mestu gde su dve mlade devojke tvrdile da su videle Devicu Mariju 1492. godne.

Pogledajte video:

 

Check Also

Kad jednog Srbina gleda 44 miliona ljudi: Uradio je nešto što je uzburkalo svetske medije! (VIDEO)

Tri godine su prošle otkad je Saša Pešić iz Niša izveo pravu vratolomiju na mostu ne bi li …