Home / ZANIMLJIVOSTI / Kupujete POLOVAN automobil? Evo kako da vam ne „uvale“ KRNTIJU

Kupujete POLOVAN automobil? Evo kako da vam ne „uvale“ KRNTIJU

automobili

Kupovina automobila nije nimalo jednostavan zadatak i morate da pazite na mnogo stvari kako se sutra ne biste pokajali.

Ukoliko ste odlučili da kupujete automobil, bilo novi ili polovni, trebalo bi da znate neka osnovna „pravila“ koja će vam pomoći da vas ne prevare i ne uvale krntiju sa kojom posle nećete znati šta da radite.

Idite pripremljeni

Bilo da ulazite u salon novih automobila ili idete na plac polovnih vozila neophodno je da znate šta hoćete, kolika vam je kupovna moć, kao i da ste obavešteni koja dobra vozila možete uzeti za određeni novac. Prodavci znaju da iskoriste vaše neznanje i da vam „uvale“ gori automobil za novac koji ste planirali da izdvojite za kupovine, hvatajući vas na foru kako je „mlađi“, ili je manje prešao…

Ne košta samo automobil

Evo ti ključ i vozi! Da, to zvuči savršeno, ali nije baš tako. Često vas prodavci prilikom kupovine vozila ne obaveste da u cenu nisu uračunati troškovi prenosa i koliko još treba da izdvojite kako biste poplaćali sve moguće i nemoguće takse da bi vozilo bilo zvanično vaše. Uz to, svaki prodavac će vam reći da delove za automobil možete da kupite „na trafici“, ali nije baš uvek tako. Pogotovo ukoliko uzimate polovan automobil. Uvek se raspitajte koliko su delovi dostupni na tržištu, kao i koja im je cena, kako biste znali koliko će novi mezimac da vas košta.

Ma vidi kako je lep

Šminkanje automobila je omiljeni trik prodavaca. Čim krenete da gledate automobil on vam za uho dahće: „Vidi ga, kakav je, kao čaša“, pokušavajući da vam skrene pažnju sa falinki na vozilu. Ukoliko se sami najbolje ne razumete u

mehaniku i limariju, obavezno povedite nekog stručnog sa sobom. U najgorem slučaju povedite kuma, ženu, drugaricu. Oni će znati da vas smire ukoliko se zalepite za neki automobil.

Nećeš naći…

Bilo da ste u salonu ili na placu, neretko ćete čuti kako baš samo tog dana imate ovo ili ono ukoliko kupite vozilo. Da, ponudu bi trebalo da saslušate do kraja, ali nemojte da vam to bude presudno prilikom kupovine, već dobro promislite o svemu pre nego što donesete konačnu odluku.

Pregovarajte o ceni

Nikad nemojte da dozvolite prodavcu da vidi da ste odmah pristali na cenu. Cenkajte se! Budite hladni, naterajte ga da misli da ćete da odete ukoliko vam ne ponudi bolje uslove.

(Alo.rs)

Check Also

SVE SE MENjA OD 22. OKTOBRA! NAREDNIH DANA U SRBIJI ĆE BITI PRAVA JESEN- A ONDA POTPUNI PREOKRET!

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo hladnije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, ponegde …