Home / ZANIMLJIVOSTI / Lutao je divljinom dva dana i mislio da mu se bliži kraj, ali onda se dosetio nečeg…

Lutao je divljinom dva dana i mislio da mu se bliži kraj, ali onda se dosetio nečeg…

sumaDo dva sata ujutru je prvog dana hodao šumom, a onda je zaspao. Kada se probudio hodao je uz reku na 30 stepeni, a onda je odjednom čuo helikoptere

Britanski turista, Džef Kiz (63) pokušao je prečicom da se vrati do kampa u Žardin nacionalnom parku, severno od Kvinslenda u Australiji, ali se izgubio. Proveo je dva dana lutajući divljinom, bos i bez hrane. Spašen je nakon dva dana lutanja australijskom divljinom i to zahvaljujući tome što su spasioci uočili njegov SOS u pesku na obali reke.

Do dva sata ujutru je prvog dana hodao šumom, a onda je zaspao. Kada se probudio hodao je uz reku na 30 stepeni, a onda je odjednom čuo helikoptere. Pretpostavio je da traže baš njega.

U tom trenutku mu je sinula ideja da u pesku napiše SOS. On je glasio: ”HELO 2807”, a dodao je strelicu. Međutim, ništa se nije dogodilo tako da je i drugu noć morao da provede sam u divljini. Drugi dan oko podneva opet je čuo helikoptere.

U jednom se nalazio poručnik Bred Foat koji je primetio poruku, ali se nisu odmah spustili, nego su leteli još 6 kilometara, a onda su odlučili da se vrate. I tada su pored poruke u pesku videli Džefa kako im maše.

– Skakao sam kao ludak i mahao im šeširom – ispričao je i dodao kako se oseća glupo, ali i srećno, preneo je ”Skaj Njuz”.

(Telegraf.rs /dnevnik.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …