Home / ZANIMLJIVOSTI / PRIČA O 2 JABUKE: Roditelji, ovo obavezno pokažite svojoj deci!

PRIČA O 2 JABUKE: Roditelji, ovo obavezno pokažite svojoj deci!

5004Maltretiranje među vršnjacima je sve češće, a način na koji je to jedan učitelj objasnio oduševio je svet.

Naime, on je pomoću dve identične jabuke napravio odličan primer.

Na Fejsbuku je objasnio svoju demonstraciju, a njegova priča dobila je ogromnu pažnju celog sveta.

On je za priču iskoristio dve jabuke, ali je jednu nekoliko puta ispustio i udario. Kada ih je pokazao deci na času, one su na oko izgledale potpuno isto.

Deca su opisivala obe jabuke i zaključila da su potpuno iste, obe su crvene, slične veličine i izgledale su sočno. Onda je učitelj uzeo jednu jabuku i ispustio je na pod, pa je zatim počeo da govori deci zašto mu se ne sviđa ta jabuka.

Navodno je smatrao da je jabuka odvratna, grozne boje i da joj je peteljka previše kratka.

„To sam im rekao da bi i oni ispričali zašto im se ne sviđa jabuka. Deca su je nazivala smrdljivom, crvljivom i ružnom, dok su drugu jabuku hvalili i govorili joj da je lepa i ukusna“, napisao je učitelj u postu.

Posle komentarisanja razred je opet zaključio da jabuke spolja izgledaju isto, ali kada ih je učitelj prepolovio, tada su počeli da shvataju poentu.

Jabuka koju su hvalili je bila čista i sočna iznutra, dok je ona koju su vređali bila tamna, gnjecava i izlomljena. To je deci omogućilo da vizualizuju šta ružne reči i maltretiranje mogu da učine nekome, piše dailymail.

Dovitljivi mladić je istakao koliko je bitno pokazati deci kako grube reči utiču na tuđa osećanja. Tako ih možemo naučiti da ne pribegavaju maltretiranju i da ga zaustave u svakom obliku.

(Kurir)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …