Home / ZANIMLJIVOSTI / Majka pronašla sina (10) MRTVOG u porodičnoj kući, UZROK može da ubije BILO KOJE dete u Srbiji

Majka pronašla sina (10) MRTVOG u porodičnoj kući, UZROK može da ubije BILO KOJE dete u Srbiji

500

Kasnija istraga nakon njegove smrti je dovela do jezivog saznanja
Kada se ćerka Sare Klebs, Karolina, žalila na glavobolju, a njen sin Gavin povraćao, pretpostavila je da je porodicu uhvatio grip, pa je mislila da nema mesta panici.

Mislila je da će topli napici i supice rešiti njihove tegobe, ali se stanje njenog sina nakon nekoliko dana drastično pogoršalo.

– Krenula sam u nekom trenutku ka kuhinji kako bih stavila vodu za čaj i tada sam se sledila. Na podu dnevne sobe ugledala sam svog sina. Ležao je nepomičan- priseća se ona.

Odmah je pozvala Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt, jer nesrećnom dečaku nije bilo spasa.

Kasnijom istragom, utvrđeno je da je došlo do curenja ugljen-monoksida iz frižidera, što je dovelo do trovanja koje je prouzrokovalo tegobe nalik virusu na koji je ona sumnjala.

Detektori dostupni i u Srbiji

Ugljen monoksid zovu tihim ubicom jer osobe i ne primete njegovu prisutnost te veoma brzo uzrokuje smrt. Ugljen monoksid predstavlja veću opasnost nego svi ostali otrovi zajedno. Samo 0,2 odsto ugljen monoksida u vazduhu nakon 30 minuta izaziva nesvest, a nakon 2 časa i smrt. Prisutnost ugljen monoksida može se otkriti isključivo aparatima za detekciju, a njih je moguće naći u mnogim radnjama kao i sajtovima koji se bave zaštitom domaćinstava.

Suprug gospođe Klebs, Met Klebs, je mehaničar i rekao da je frižider u dobrom stanju. Čak ga je on redovno održavao.

Ovaj par je odlučio da progovori o tragediji da bi upozorio druge porodice o skrivenoj opasnosti od trovanja ugljen-monoksidom.

Oni ohrabruju porodice da ugrade detektor ugljen-monoksida u svom domu. Rekli su da još uvek nemaju detektor, ali su planirali da instaliraju ove zime, kada budu provodili više vremena u zatvorenom prostoru.

Kako stručnjaci upozoravaju, ovaj scenario je moguć i u Srbiji, jer je čest slučaj da nestručne osobe rade na održavanju kućnih aparata, pa i frižidera.

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …