Home / ZANIMLJIVOSTI / MATS VILANDER pred Rolan Garos svojom najnovijom izjavom NOLETOVE fanove ostavio u NEVERICI

MATS VILANDER pred Rolan Garos svojom najnovijom izjavom NOLETOVE fanove ostavio u NEVERICI

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander rekao je da veruje da Novak Đoković ima dobru šansu da ostvari dobar rezultat na predstojećem Rolan Garosu.

Đoković je od trijumfa na najprestižnijem turniru na šljaci 2016. godine osvojio samo tri titule, mučio se sa povredom i formom, ali je prošle nedelje na Mastersu u Rimu pokazao naznake da je na pravom putu. Novak će u Parizu biti oko 20. nosioca, što će i te kako uticati na njegov put, ali ga Vilander ne otpisuje.

„Definitivno se vraća, da se ovaj Gren slem ne zove Otvoreno prvenstvo Francuske, mislim da bi bio među sedmoricom-osmoricom favorita“, rekao je Vilander, trostruki osvajač Rolan Garosa, „Čak i u Parizu ima šansu. Igrao je veoma dobro protiv Nadala u Rimu. Jasno je da je lakše igrati kada nemat šta da izgubite i sve da dobijete, ali se tehnički vratio na nivo na kojem je bio ili je veoma blizu toga“.

Đoković je nedavno ponovo počeo da sarađuje sa svojim bivšim trenerom Marjanom Vajdom, pošto se rastao sa Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom. Rani znaci su ohrabrujući, čini se da je srpski teniser i te kako motivisan, a Vilander smatra da Đoković ostatku sezone može da pristupi kao novom početku.

„Mislim da je na novom početku. U skoro istoj situaciji je sada kao kada je imao 17, 18 ili 19 godina, pre svog prvog Gren slema. Ima 31 godinu, ali ponovo počinje. Pokušava da nađe svoj način na terenu po pitanju intenziteta. To što ponovo sarađuje sa Vajdom je sjajan potez. Mislim da je uvek donosio prave odluke, a iako saradnja sa Andreom nije potrajala mnogo je naučio“, istakao je Vilander.

Vilander očekuje Đokovića u drugoj nedelji Rolan Garosa i naglašava da će tada biti evidentno na kojem je nivou.

„Mislim da će mentalno igrati pametne mečeve dok ne dođe do onih ključni. Tada će se sve svoditi na to koliko je voljan da emotivno trpi“, naglasio je Vilander.

Rolan Garos počinje u nedelju i trajaće do 10. juna.

(sportklub.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …