Home / ZANIMLJIVOSTI / Milioner slupao svoj „ferari“, a onda je upoznao svoju ženu Milenu koja je dobila rak: Tada je dao sve svoje pare i preselio se u kombi (VIDEO)

Milioner slupao svoj „ferari“, a onda je upoznao svoju ženu Milenu koja je dobila rak: Tada je dao sve svoje pare i preselio se u kombi (VIDEO)

Milioner i biznismen je dao svoje bogatstvo kako bi poboljšao živote drugih ljudi. Ovaj preobražaj je nastupio nakon što je imao saobraćajnu nesreću posle koje je završio u zatvoru. Nakon toga je upoznao i ljubav svog života. Njegova priča je još 2017. godine osvojila svet na prečac.

Mazi Dumato (38) je poreklom iz Damaska u Siriji, a odrastao je u Brazilu i Dubaiju. On je jednog dana imao saobraćajnu nesreću u Dubaiju kada je vozio „ferari“ od 150.000 dolara.

Potom je završio u zatvoru, a onda je samo odlučio da želi da prekine sa svojim životom plejboja i da počne da putuje u kombiju.

Tada je upoznao svoju suprugu Milenu i onda je odlučio da svoje bogatstvo od 3 miliona dolara da porodicama kojima je to potrebno kako bi podmirile zdravstvene račune i druge potrebe.

Sada Dumato, koji zarađuje kroz veb dizajn, marketing i nekretnine, živi u Južnoj Americi, a on i Milena stalno putuju.

Kada su Mileni dijagnostikovali rak dojke, kada je morala da ide na operaciju, on je potrošio na njeno lečenje oko 700.000 dolara.

Tokom njenog oporavka oni su osnovali centar za prevenciju raka u Brazilu i počeli su da zbrinjavaju porodice pacijenata obolelih od raka.

On je potrošio čak milion dolara na to, a on takođe i iznajmljuje nekretnine, pa novac koristi u dobrotvorne svrhe.

Ostatak svog novca je iskoristio da plati račune drugim ljudima, ali i za tretmane za svoju ženu i njenog brata.

– Dao sam sav svoj novac. Kada sam napustio Dubai, imao sam oko tri miliona dolara. Milion sam potrošio na imovinu, a dva miliona na bolničke račune, za moju ženu i njenog brata koji ima tumor na mozgu, zbog čega je i dalje u bolnici – rekao je on.

Dumato ističe da je saobraćajna nesreća bila prekretnica u njegovom životu i da ga je navela na skromniji način života.

– Kupio sam „ferari“ i mislio sam da sam postigao sve što želim. Počeo da sam žurim i onda mi se dogodila nesreća. Zaspao sam i završio ispod kamiona – rekao je on.

Posle toga je završio u zatvoru, gde je sreo oca svog dobrog prijatelja. On mu je pomogao da se snađe i da dobije dušek i jastuk.

Kada je shvatio da nije važno ko sam i da imam sve što mi je potrebno u tom trenutku. Nakon izlaska iz zatvora je počeo da putuje i onda je upoznao svoju suprugu.

– Bio sam u klubu u Brazilu i onda sam jedno veče čuo ženu koja je pričala o Africi. Ona je volontirala u Kongu nakon što je izašla iz bolnice posle leukemije – rekao je on

– Onda je odlučila da pomaže ljudima. Volontirala je za UN, a u Kongu je provela oko godinu dana. Ubrzo smo počeli da živimo zajedno – rekao je on.

Oni su novac donirali dobrotvornoj organizaciji u Dominikanskoj republici, posetili su izbeglice sa Haitija, a onda je shvatio da je tim ljudima potrebno njegove vreme, a ne nužno novac.

Dumato veruje da bi svako trebao da ima pristup besplatnoj zdravstvenoj zaštiti i želi da pomogne koliko god može. Osnovao je kompaniju koja prodaje predmete iz celog sveta sa ciljem da skupi novac kako bi finansirao svoje poduhvate.

Pogledajte video:


Check Also

IZGOVORITE OVE REČI I DOBIĆETE MUDROST I SNAGU DA IZ TEŠKOĆA IZAĐETE KAO POBEDNICI!

Religija mora početi sa pražnjenjem i čišćenjem srca. Duša koja se obraća Bogu u svakodnevnoj …