Home / ZANIMLJIVOSTI / MOLITVA PRESVETOJ BOGORODICI ZA ČETVRTAK: Da vam krene na bolje ovako se pomolite MAJCI BOŽIJOJ

MOLITVA PRESVETOJ BOGORODICI ZA ČETVRTAK: Da vam krene na bolje ovako se pomolite MAJCI BOŽIJOJ

Ko je dostojan da Tebe hvali, Presveta Djevo, čija su usta sposobna Tebe da veličaju? To svaki um prevazilazi! Sva velika i slavna dela koja su se dogodila sa Tobom, jesu tajne, Preblagoslovena Bogorodice, i prevazilaze svaki smisao i reči.

Lepoti devojaštva Tvoga i previsokoj čistoti Tvojoj zadiviše se Heruvimi i uplašiše se Serafimi, čudesno rođenje Tvoje ni čovečiji ni Anđeoski jezik iskazati ne može.

Od Tebe se Večni i Jedinorodni Sin Božiji, Bog Reč, neiskazano ovaplotio, rodio se, i sa ljudima živeo, i Tebe kao Majku Svoju neizrecivo u slavi uzdigao.

Kao Caricu svih stvorenja Te pokaza, a nama Te dade kao sigurno utočište spasenja. Zbog toga svi koji pod pokrov Tvoj prilaze, različitim tugama i bolestima obuhvaćeni, primaju od Tebe velike utehe i ozdravljenja, i Tobom se od raznih beda spasavaju.

Ti si zaista Majka svih ožalošćenih i brigama životnim opterećenih. Radost si tužnih, Lekarka bolesnih, Čuvarka mladih, Pomoćnica ostarelih, Pohvala pravednih, Spasenje i Nadanje grešnih i Putovođa ka pokajanju. A svima uvek posredništvom

Tvojim pomažeš i sve zastupaš, puna dobrote prema onima koji prilaze k Tebi s verom i ljubavlju.

Ti i meni pomozi očajnom, radi trudova mojih, Zastupnice mila roda hrišćanskog! Pomozi mi da ne ostanem do kraja u gresima, jer nemam koga drugog da me zaštiti i pokrije, osim Tebe.

Vladičice, Majko Života, ne napuštaj me i ne preziri me! Ti blagodaću Božijom znaš sve sudbine ljudske, spasi me, nedostojnog slugu Tvoga, jer si Blagoslovena u sve vekove vekova. Amin.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …