Home / ZANIMLJIVOSTI / Najnovija bolesna dečija igrica: Teraju drugare da jedu hranu na koju su alergični, a onda kače njihove jezive fotografije! (VIDEO)

Najnovija bolesna dečija igrica: Teraju drugare da jedu hranu na koju su alergični, a onda kače njihove jezive fotografije! (VIDEO)

Foto - Ilustracija: Profimedia
Foto – Ilustracija: Profimedia

Australiju je zahvatio talas novog vida vršnjačkog nasilja pri kojem decu u školi vršnjaci prevare ili nateraju da uzmu hranu ili piće na koje su alergični , tako im stvore neverovatne alergijske reakcije i ugroze im živote.

U bolnice se sve češće javljaju deca sa bolnim otocima, gušenjima, i različitim jakim alergijskim reakcijama jer ih na taj način zlostavljaju vršnjaci u školama, pozvrdilo je najnovije australijsko istraživanje.

Istraživanje je pokazalo da je svako dvanaesto dete u Australiji alergično na nešto i da su upravo ova deca najčešća meta zlostavljača vršnjaka u školama, jer su osetljivi i predstavljaju laku metu i lako ih je staviti zbog toga u izolaciju.

– Utvrdili smo u dosta slučajeva da su deca primorana ili im je zaprećeno ili su pak nekako prevarena da uzimaju hranu i piće na koje su alergični kako bi ih tako nasilnici još više osramotili pred vršnjacima – potvrdio je Endru Fong sa Univerziteta u Novom Južnom Velsu za “7News”.

Ovu decu zatim vršnjaci fotografišu i njihove fotografije kada su otečeni i unakaženi od alergije postavljaju na društvene mreže i tako ih osramoćuju i izoluju iz društva, zbog čega dosta njih ima i mentalne i emocionalne probleme – rekao je on.

Prema istom istraživanju ustanovljeno je da Australija nije usamljen slučaj, već se slične situacije dešavaju i u Americi, Britaniji ali i drugim zemljama.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …