Home / ZANIMLJIVOSTI / NAJSMRTONOSNIJI UBICA NA SVETU PRVU ŽRTVU UBIO JE SA 17 GODINA, A PRESTAO JE DA BROJI KADA JE STIGAO DO BROJA 492

NAJSMRTONOSNIJI UBICA NA SVETU PRVU ŽRTVU UBIO JE SA 17 GODINA, A PRESTAO JE DA BROJI KADA JE STIGAO DO BROJA 492

Najsmrtonosniji ubica na svetu iz Brazila, koji je ubio više od 500 ljudi, nije birao svoje žrtve. Ubijao je političare, kopače zlata, supružnike… Profesionalni ubica Hulio Santana (64) prestao je da broji kada je stigao do broja 492, piše Dejli mejl.

Mračna i opasna karijera ubice nedavno je pretočena u knjigu „Ime smrti“ nagrađivanog brazilskog novinara Klestera Cavalcantija. Govoreći za Njujork tajms, kada je odustao od svoje karijere, opisao je kako je vodio precizne beleške o svakom ubistvu, uz informacije ko ga je unajmio i koliko mu je plaćeno za obavljanje mračnih dela.

– Ne želim više da pričam o tome. Taj deo mog života je završen. Uvek sam verovao u Boga. Verujem da mi je Bog dao snagu da izdržim sve što sam morao u životu zbog tog zlog posla. Znam da sam pogrešio – izjavio je on.

Santana, koja je odgajan kao hrišćanin, prvo ubistvo počinio je 1971. godine kada je imao samo 17 godina. Živeo je duboko u amazonskoj prašumi i činilo se da će postati ribar, ali mu je poziv njegovog ujaka Cicerona, koji je bio profesionalni ubica, promenio tok njegovog života zauvek.

Santanin ujak je bio unajmljen da ubije lokalnog ribara Antonia Martinsa (38), koji je navodno silovao 13-godišnju devojčicu u obližnjem selu. On je zamolio Hulia da izvede mračnu akciju.

Dok je u početku bio neodlučan i bojao se da će otići u pakao zbog groznog čina, Santana je odlučio da preuzme svoj prvi zadatak i ubrzo je postao profesionalni ubica.

Uprkos obećanju da nikada više neće ubiti nikoga nakon prvog zadatka, Santana je počinio stotine ubistava širom zemlje. Ubrzo je postao ubica brazilske vlade, a od 1967. do 1974. pomogao je u borbi protiv komunističkih pobunjenika u slivu reke Araguaia.

Tokom 1970-ih, naređeno mu je da uhvati brazilskog političara i levičarskog militanta Hosea Genoina, koji je bio jedan od gerilskih vođa, pre nego što je ubio nastavnicu Mariju Lučiju Petit (22).

Godinama je porodica ubijene Petit bila nesvesna onoga što joj se dogodilo i tek nakon pojačanog pritiska na brazilske vlasti, otkriveno je da je njeno telo zakopano u tajnosti.

U 2006. godini, Santana, u 52. godini života, odlučio je da okrene leđa svetu atentata i promeni život nakon neprestanog pritiska njegove supruge.

Kako je rekao, da nije imao podršku supruge, nikada ne bi uspeo da pređe preko mračne prošlosti.

– Ona je ljubav mog života, osoba koja mi je dala snage da prevaziđem sve što sam prošao. Bez nje ne bih bio ništa – zaključio je on.

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …