Home / ZANIMLJIVOSTI / NAJTEŽI ČOVEK NA SVETU: Mislili su da ima 500 kilograma, ali ŠOKIRAO IH JE KAD JE STAO NA VAGU..

NAJTEŽI ČOVEK NA SVETU: Mislili su da ima 500 kilograma, ali ŠOKIRAO IH JE KAD JE STAO NA VAGU..

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

– Moje telo je išlo svojim putem i raslo bez moje kontrole. Probao sam razne dijete, ali ništa mi nije pomoglo – kaže Huan Pedro

Iako se mislilo da najteži muškarac na svetu ima 500 kilograma, najnovije merenje pokazuje da 32-godišnji Meksikanac Huan Pedro Franko ima čak 584 kilograma.

Zbog svoje težine Huan Pedro nije hodao poslednjih šest godina, sve do sada. Započeo je medicinski tretman gubitka kilograma i nada se da će tako spasiti život koji je trenutno veoma ugrožen.

Međutim, kada je početkom ovog meseca hospitalizovan zbog operacije koja bi mu pomogla da ponovo hoda, doktori su mislili da Huan ima 500 kilograma. Rezultati su, ipak, pokazali da Meksikanac ima 84 kilograma više.

Doktor Hose Antonio Kastanjeda, specijalista koji sada leči Huan Pedra, opisao je ovu situaciju kao alarmantnu, ali kaže da je svejedno planirao da stavi pacijenta na tromesečnu dijetu pre operacije.

– Sve što radimo unapred je isplanirano i sve se odvija onako kako smo osmislili, tako da bi za godinu i po trebalo da oslabi 76 kg.

Na početku nismo verovali da će izdržati bilo kakav tretman zbog problema sa plućima, ali sada smo mnogo optimističniji – kaže doktor.

Da bi uopšte mogli da mu urade bajpas želuca, Meksikanac će morati da prođe minimum šest meseci pripremnog perioda.

Lekari su morali da koriste specijalnu opremu kako bi Huan Pedra prebacili iz kuće njegove majke u Aguaskalientesu do bolnice u Gvadalahari gde bi trebalo da ima tretman bajpasa želuca.

– Nikada nisam bio svestan šta mi se dešava zapravo. Moje telo je išlo svojim putem i raslo bez moje kontrole.

Probao sam razne dijete, ali ništa mi nije pomoglo, pa sam postao očajan.

Na kraju, moje telo je pretrpelo veliki šok pa sam čak bio i u komi, a od tada sam vezan za krevet – rekao je Huan Pedro za Telegraf.uk.

Pre Huan Pedra titulu najtežeg muškarca nosio je takođe Meksikanac Manuel Uribe, koji je preminuo 2014. godine u svojoj 48. godini života, kada je težio čitavih 560 kilograma i koji je 2006. ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog svoje težine.

(Telegraf.rs/Dailymail)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …