Home / ZANIMLJIVOSTI / NAPALA GA JE AJKULA, A NIJE IMAO ORUŽJE: Nećete verovati kako ju je oterao JEDNIM POTEZOM RUKE

NAPALA GA JE AJKULA, A NIJE IMAO ORUŽJE: Nećete verovati kako ju je oterao JEDNIM POTEZOM RUKE

ajkulaJedan muškarac je preživeo napad ajkule i savladao je predatora na jedini mogući način, tako što ga je udario u lice

Pilot Patrik Tornton (47) je plivao u moru u Severnoj Karolini kada ga je u petak napala ajkula, ali, nije se dao lako uplašiti.

On je iznenada osetio trzaj u predelu članka, pogledao je ka dole, i video krv i ajkulu dugačku 1,5 metara kako kruži oko njega.

Kada je predator bio okrenut leđima, Tornton ga je udario u glavu, između očiju, i još tri puta u bočne predele njegovog tela.

5004Foto-ilustracija: Profimedia/AFP Stock

Ali, nije je potpuno onesposobio, pa je bio primoran da ajkulu ponovo udari laktom nakon što je zarila zube u njegova leđa.

Kazao je da je njegova krv iz rana privukla jos tri ajkule. Tornton je na kraju helikopterom prevezen u bolnicu i sada se oporavlja.

Nakon ataka na njega, ajkule su taj dan napale još dva čoveka.

U Severnoj Karolini je neobično velika stopa napada ajkula, što je svrstava u najopasnija mesta u čijem moru vrebaju ove životinje.

Inače, jedini način kako možete da savladate ajkulu kad vas napadne je da je udarite u predeo između očiju, jer je to njihova najslabija tačka.

(Telegraf.rs)

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 8. DO 15. SEPTEMBRA

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se …