Home / ZANIMLJIVOSTI / NAPALA GA JE AJKULA, A NIJE IMAO ORUŽJE: Nećete verovati kako ju je oterao JEDNIM POTEZOM RUKE

NAPALA GA JE AJKULA, A NIJE IMAO ORUŽJE: Nećete verovati kako ju je oterao JEDNIM POTEZOM RUKE

ajkulaJedan muškarac je preživeo napad ajkule i savladao je predatora na jedini mogući način, tako što ga je udario u lice

Pilot Patrik Tornton (47) je plivao u moru u Severnoj Karolini kada ga je u petak napala ajkula, ali, nije se dao lako uplašiti.

On je iznenada osetio trzaj u predelu članka, pogledao je ka dole, i video krv i ajkulu dugačku 1,5 metara kako kruži oko njega.

Kada je predator bio okrenut leđima, Tornton ga je udario u glavu, između očiju, i još tri puta u bočne predele njegovog tela.

5004Foto-ilustracija: Profimedia/AFP Stock

Ali, nije je potpuno onesposobio, pa je bio primoran da ajkulu ponovo udari laktom nakon što je zarila zube u njegova leđa.

Kazao je da je njegova krv iz rana privukla jos tri ajkule. Tornton je na kraju helikopterom prevezen u bolnicu i sada se oporavlja.

Nakon ataka na njega, ajkule su taj dan napale još dva čoveka.

U Severnoj Karolini je neobično velika stopa napada ajkula, što je svrstava u najopasnija mesta u čijem moru vrebaju ove životinje.

Inače, jedini način kako možete da savladate ajkulu kad vas napadne je da je udarite u predeo između očiju, jer je to njihova najslabija tačka.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …