Home / ZANIMLJIVOSTI / NAPRAVIO ČUDO A NISU MU VEROVALI: BEOGRAĐANI RAZGRABILI VOĆE ZA 1.500 DINARA PO KILOGRAMU (VIDEO)

NAPRAVIO ČUDO A NISU MU VEROVALI: BEOGRAĐANI RAZGRABILI VOĆE ZA 1.500 DINARA PO KILOGRAMU (VIDEO)

Milan Jevremović iz sela Zeoke u Dragačevu celokupan rod čudnovate voćke pod nazivom kivano prodao je za samo šest sati!

„Sve je otišlo kao alva, jedva sam za vas sačuvao nekoliko komada, jer ste zaslužili. Bio sam na Bajlonijevoj pijaci, gde je za vreme praznika bila velika ponuda raznog voća, ali jedino se kivano prodao do poslednjeg kilograma i to u rekordnom roku, za šest sati. Veoma sam zadovoljan i sa cenom od 1.500 dinara po kilogramu. Sada sam siguran da ću proširiti zasade“, kaže Jevremović za „Glas zapadne Srbije“.

Milan je prvi proizvođač ove voćne vrste u zapadnoj Srbiji u malo većim količinama, i dok su mu se komšije smejale, on je verovao u sebe i svoje zasade kivana, od kojih se po svemu sudeći prilično opario ove zime. A to mu je dodatni posao jer ga je radio u slobodno vreme, budući da je zaposlen u privatnom preduzeću.

Inače, kivano ili afrička rogata dinja, poreklom je iz Afrike. Ime je dobio po svojoj sličnosti sa kivijem. Meso kivana je svetlozelene boje i sadrži puno semenki.

Čest je sastojak voćnih salata i jede se sirov. Ovo hranjivo voće je bogato vitaminom C, gvožđem i kalijumom.

Pogledajte video:

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …