Home / ZANIMLJIVOSTI / NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Proveo je GREŠKOM 25 godina u ZATVORU! Kada su ga PUSTILI na slobodu, imao je SAMO JEDNU ŽELJU

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Proveo je GREŠKOM 25 godina u ZATVORU! Kada su ga PUSTILI na slobodu, imao je SAMO JEDNU ŽELJU

zica

Kancelarija američkog Državnog tužilaštva za okrug Vejn objavila je danas da je povukla sve tačke optužnice protiv Dezmonda Riksa iz Detroita, koji je proveo 25 godina u zatvoru zbog ubistva za koje je tvrdio da mu je policija smestila dokaze tako što su zaplenili pištolj njegove majke i zamenili metke.

„Nadam se da ćete uživati u ponovo otkrivenoj slobodom“, rekao je sudija Ričard Skat 51-godišnjem Riksu na završetku obraćanja koje je trajalo svega nekoliko minuta.

Navodi se da je analiza dva metka kojim je ubijena žrtva, pokazala da se oni ne slažu sa pištoljem koje je sudu 1992. godine predstavljeno kao oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Riks je optužen za ubistvo prijatelja Gerija Beneta ispred restorana u Detroitu i osuđen na 32 godine iza rešetaka.

Navodi se da je Riks prošlog petka oslobođen iz zatvora, a danas je tužilaštvo saopštilo da neće biti drugog sudskog potupka protiv Riksa.

„Nemam vremena da budem ljut ili besan. Ja jednostavno želim da živim“, rekao je Riks ispred sudnice, u kojoj je presudu dočekao uz duboki uzdah i zagrljaj sa članovima svog pravnog tima i studentima Univerziteta Mičigena.

Studenti prava su u okviru istraživanja slučajeva nevino optuženih zatražilo ponovno otvaranje Riksovog slučaja prošle godine, nakon što su se pojavile fotografije metaka kojima je ubijen Benet, a koji nisu odgovarali kalibru onih koje su stručnjaci proučavali pre 25 godina i koji su izvučeni iz pištolja Riksove majke.

(Izvor: Srbijadanas.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …