Home / ZANIMLJIVOSTI / NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Ovde je plata 20.000 evra, nude 3 meseca odmora, ali IPAK NIKO NE ŽELI OVAJ POSAO!

NEVEROVATNO ALI ISTINITO: Ovde je plata 20.000 evra, nude 3 meseca odmora, ali IPAK NIKO NE ŽELI OVAJ POSAO!

grad

U gradu Tokoroa, koji se nalazi na idiličnom delu novozelandskog Severnog ostrva, postoji neverovatna ponuda za posao koji ipak niko ne želi da prihvati.

Iako se očekuje da će potencijalne zaposlene privući godišnja plata od 240.000 evra, odmor od tri meseca i neradni vikendi, mnogo je teže naći pravog za ovaj posao nego što se misli.

Suvlasnik bolnice dr Alan Keni (61) predstavio je ovaj posao na Odeljenju za hirurgiju u gradu Tokoroa i dodaje da već dve godine ne može da nađe stažistu.

Inače, ovo je izuzetno mali grad u kome živi samo 13.600 stanovnika, tako da se pretpostavlja da ne bi bilo puno posla.

Volim svoj posao i želim da nastavim da ga radim, ali bukvalno razbijam glavu o zid pokušavajući da nađem nekog s kim ću podeliti obaveze – kaže ovaj lekar koji trenutno na spisku ima čak 6.000 pacijenata.

Dr Keni je očajan jer već godinama nije išao na odmor jer je nemoguće da nađe zamenu.

Stažisti mogu da ponudim više nego pristojnu platu. Bolnica već godinama radi vrlo stabilno, ali u poslednjih par godina interesovanje pacijenata je sve veće – posledično, i ja zarađujem sve više. Ipak, previše je ovo posla za mene – zaključuje Keni.

Kao razlog za nedostatak interesovanja za poziciju u Tokoroi nadležni navode izolovanost lokacije, slab izbor škola i ruralno okruženje.

(Izvor: Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …