Home / ZANIMLJIVOSTI / Neverovatni saveti za brak jednog tek razvedenog muškarca: „Učinite da se oseća kao kraljica!“

Neverovatni saveti za brak jednog tek razvedenog muškarca: „Učinite da se oseća kao kraljica!“

Napisao na svom Facebook profilu Gerald Rogers, motivacioni govornik i „sveže“ razveden muškarac. Ova njegova lista na Facebooku je podeljena više od 130.000 puta, ima više od 28.000 ‘lajkova’ i na stotine komentara. Neprocjenjivo štivo!

Ne bi inače očekivali da će razvedeni muškarac davati dobre savete o tome kako biti dobar muž, ali ovaj muškarac je prošao kroz dovoljno teškoća da zna za šta je vredno boriti se. Pročitajte ispod njegovih 20 mudrih saveta za brak.

Saveti za brak za koje bih voleo da su mi rekli

Očito nisam stručnjak za veze. Ali postoji nešto u vezi mog razvoda koji se finalizira ovaj tjedan što mi daje perspektivu na stvari za koje bih voleo da sam ih drugačije učinio … nakon što sam izgubio ženu koju sam voleo i brak od skoro 16 godina, evo saveta za koje bih voleo da mi ih je neko kazao:

1. Nikada se nemojte prestati udvarati. Nikada nemojte prestati izlaziti na spojeve. Nikada nemojte uzeti tu ženu zdravo za gotovo. Kada ste je pitali hoće li se udati za vas, obećali ste da ćete biti onaj muškarac koji će vladati njenim srcem i žestoko ga štititi. Ovo je najvažnije i najsvetije blago koje će vam ikada biti povereno. Ona je odabrala vas. Nikada nemojte to zaboraviti, i nikada nemojte biti lenji u svojoj ljubavi.

2. Štitite svoje srce. Kao što ste obećali da ćete biti zaštitnik njenog srca, morate čuvati i svoje s istim oprezom. Volite se potpuno, volite svet otvoreno, ali postoji posebno mesto u vašem srcu gde niko ne sme ući osim vaše žene. Držite to mesto uvek spremno da je primite i pozovete unutra i odbijajte dopustiti bilo kome ili bilo čemu da uđe tu.

3. Zaljubljujte se ponovo i ponovo i ponovo. Stalno ćete se menjati. Niste ista osoba koja ste bili kada ste se venčali i za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promena će doći i u tome morate ponovno odabrati jedno drugog svakodnevno. Ona ne mora ostati s vama, i ako se ne brinete o njenom srcu, ona može dati to srce nekome drugome ili ga potpuno zatvoriti i možda ga nećete više nikada moći dobiti natrag. Uvek se borite da dobijete njenu ljubav kao što ste to činili kad ste joj se udvarali.

4. Uvek vidite ono najbolje u njoj. Fokusirajte se samo na ono što volite. Ono na što se fokusiraju će se pojačati. Ako se usredsredite na ono što vam smeta, samo ćete videti razloge da vam smeta. Ako se usredsredite na ono što volite, ne možete sebi pomoći i biti ćete obuzeti ljubavi. Fokusirajte se toliko da više ne vidite ništa osim ljubavi i da znate bez sumnje da ste najsrećniji muškarac na svetu jer imate ovu ženu za svoju suprugu.


5. Vaš posao nije da je menjate ili popravljate … vaš posao je da je volite onakvu kakva je bez očekivanja da će se ikada promeniti. I ako se promeni, volite ono što postane, bilo to ono što ste želeli ili ne.

6. Preuzmite potpunu odgovornost za svoje emocije. Nije posao vaše žene da vas čini srećnima i ne može vas napraviti tužnim. Odgovorni ste za pronalaženje vlastite sreće i kroz to vaša radost će se preneti na vašu vezu i ljubav.


7. Nikada nemojte kriviti svoju ženu ako ste frustrirani ili ljuti na nju, to se događa jer izaziva nešto u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Kada osetite te emocije uzmite vremena da se vratite sadašnjosti i pogledate unutar vas i shvatite što je to u vama nešto što traži da bude izlečeno. Osetili ste privlačnost prema ovoj ženi jer je ona bila osoba koja je najbolje aktivirala vaše rane iz detinjstva na najbolniji način da ih možete izlečiti … kada izlečite sebe, više nećete biti izazvani njom i pitate ćete se zašto ste ikada bili.

8. Dopustite svojoj ženi da samo bude. Kada je tužna ili uzrujana, nije vaš posao da je popravite, vaš posao je da je zagrlite i date do znanja da je u redu. Neka zna da je čujete i da je ona važna i da ste vi stub na koji se uvek može nasloniti. Ženski duh je sklon promeni i emociji i kao oluja, njene emocije će dolaziti i dolaziti i ako vi ostanete snažni i ne osuđujete, ona će vam verovati i otvoriti vam svoju dušu … nemojte bežati kada je uznemirena. Ostanite prisutni i snažni i dajte joj do znanja da ne idete nigde. Slušajte što ustvari govori iza reči i emocija.

9. Budite blesavi … ne budite tako ozbiljni. Smejte se. Nasmejte i nju. Smeh čini sve drugo jednostavnijim.

10. Svakodnevno ispunite njenu dušu. Naučite njene jezike ljubavi i specifične načine da se ona oseća važnom i lepom. Pitajte je da napravi spisak od 10 stvari zbog koji se oseća voljenom i zapamtite te stvari i neka vam bude prioritet da se svaki dan oseća kao kraljica.

11. Budite prisutni. Dajte joj ne samo svoje vreme, nego i pažnju, vašu pažnju i dušu. Učinite što god je potrebno da raščistite svoju glavu, tako da kad ste sa njom da ste potpuno s njom. Ponašajte se prema njoj kao da je vaša najdragocenija klijentkinja. Šta i je.

12. Budite spremni je iznova zavesti svojom muževnom prisutnošću, osvojiti je svojom snagom i prodreti u najdublje nivoa njene duše. Neka se rastopi u svoju ženstvenu mekoću dok zna da vam može potpuno verovati.

13. Nemojte biti idiot … i takođe se nemojte bojati biti jedan. Radite ćete greške, kao i ona. Pokušajte ne raditi prevelike greške, i učite od onih koje ste učinili. Ne bi trebali biti savršeni, samo pokušajte ne biti previše glupi.

14. Dajte joj prostora. Žena je tako dobra u davanju i davanju i ponekad će je trebati podsetiti da uzme vreme za negovanje sebe. Ponekad će trebati odleteti iz gnezda i naći što hrani njenu dušu i ako joj date taj prostor, vratiće se sa novim pesmama za pevanje … (u redu, malo sam previše poetičan ovde, ali razumete bit. Recite joj da uzme vremena za sebe, pogotovo nakon što imate decu. Potreban joj je taj prostor da bi se obnovila i ponovo usmerila i da nađe sebe nakon što se izgubila u posluživanju vas, dece i sveta.)

15. Budite ranjivi … niste ceo organizovani. Budite spremni da dele svoje strahove i osećaje i brzi da priznate svoje greške.

16. Budite u potpunosti transparentni. Ako želite imati poverenje morate biti spremni da dele sve … pogotovo one stvari koje ne želite da delite. Potrebna je hrabrost da u potpunosti volite, da u potpunosti otvorite srce i pustite je u unutra kada ne znate hoće li joj se sviđati ono što nađe … deo te hrabrosti je dopustiti joj da vas voli u potpunosti, vašu tamu kao i svetlost. Spustite masku … ako se osećate kao da morate nositi masku ispred nje i biti savršeni čitavo vreme, nikada nećete doživeti potpunu dimenziju onoga kakva ljubav može biti.

17. Nikada nemojte prestati da raste zajedno .. Ustajala bara širi malariju, tekući potok je uvek svež i hladan. Atrofija je prirodan proces kada prestanete raditi mišicem, kao što je isto ako prestanete raditi na svojoj vezi. Nađite zajedničke ciljeve, snove i vizije i radite prema njima.

18. Ne brinite se previše oko novca. Novac je igra, nađite načine da zajedno radite kao tim da bi pobedili. Nikada ne pomaže kada se saigrači svađaju. Pronađite načine kako uravnotežite snage obe osobe za pobedu.

19. Izvinite odmah i usredsredite se na budućnost radije nego da nosite težinu iz prošlosti. Nemojte dopustiti da vas istorija držim taocem. Držanje prošlih grešaka, koje ste ili vi napravili ili ona, je poput teškog sidra za vaš brak i sprečavati će vas da napredujete. Oprost je sloboda. Isecite sidro i uvek izaberite ljubav.

20. Uvek izaberite ljubav. Uvek izaberite ljubav. Uvek izaberite ljubav. Na kraju, ovo je jedini savet koji vam je potreban. Ako je ovo vodeće načelo prema kojem birate sve izbore, ne postoji ništa što će pretiti sreći vašeg braka. Ljubav će uvek izdržati.

Na kraju, brak nije vezan sa srećom zauvek. Reč je o radu. I predanosti da ćete rasti zajedno i spremnosti da konstantno ulažete u stvaranje nečega što će izdržati. Kroz taj rad, sreća će doći.

Brak je život i doneće uspone i padove. Prihvatanje sve ciklusa i učenje kako učiti iz svakog iskustva i voleti – to će doneti snagu i perspektivu za dalje građenje, ciglu po ciglu.

Postoje lekcije koje sam naučio na teži način. Postoje lekcije koje sam naučio prekasno.

Ali ovo su lekcije koje učim i koje sam odlučio nositi napred. Istina je da sam voleo biti u braku i kada za to dođe vreme, ponovo ću se venčati i kada budem, graditi ću ga s temelja koje će izdržati svaku oluju i bilo koju količinu vremena.

Ako čitate ovo i nađete mudrost u mojoj boli, podelite to sa drugima čija su srca još uvek puna nade. Neki od tih muškaraca su možda poput mene i ovim teško zarađenim lekcijama možda će se nešto probudi u njemu i naučiti će biti onakav muškarac kakvog je njegova dama čekala.

Žena koja mu je rekla pristajem i verovala mu je svojim životom, čekala je da se taj muškarac pokaže.

Ako čitate ovo i vaš brak nije ono što biste hteli, preuzmite 100% odgovornosti za vaš deo u braku, bez obzira na vašu suprugu i obavežite se na primenu ovih lekcija dok još ima vremena.

Muškarci, ovo je vaša prilika: predajte se da budete neverovatan partner. Nema većeg izazova, ni veće nagrade. Vaša žena zaslužuje to od vas.

Budite onakav muž kakvim se vaša žena ne može prestati hvaliti.

Gerald Rogers, Prijevod: atma.hr

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …