Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Kako bi odao počast najvećem umu svih vremena, Amerikanac napravio Teslin portret koristeći samo varnice elektriciteta! (VIDEO)

OVO ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Kako bi odao počast najvećem umu svih vremena, Amerikanac napravio Teslin portret koristeći samo varnice elektriciteta! (VIDEO)

tesla
Fil Hansen je multimedijalni umetnik koji se specijalizovao za reprezentativne portrete koristeći oruđa koja pristaju liku i delu velikana koje stvara. Ovaj portret Nikole Tesle savršen je primer njegovog stvaralaštva.

Naime, kako bi odao počast najvećem pronalazaču na svetu, Nikoli Tesli, Fil Hansen napravio je njegov portret koristeći samo varnice elektriciteta.

Hansen je dve žice prikačio na veliki akumulator, i približio ogoljene krajeve kako bi stvorio varnice. Varnice gore papir, a Hansen je razdaljinom između žica i papira podešavao nijansu crne boje koja od elektriciteta ostaje na papiru.

Takođe, morao je stalno da skraćuje i menja žice jer bi se u suprotnom stopile jedna sa drugom. Hansen je nosio zaštitnu masku sve vreme dok je pravio portret kako bi se zaštitio od isparenja, a nakon dva dana rada, portret je bio gotov.

Pogledajte video:

(Kurir)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …