Home / SPEKTAR / KAKO SU PENZIONERI STARI UKUPNO 447 GODINA IZVELI NAJVEĆU PLJAČKU U ISTORIJI ENGLESKE!

KAKO SU PENZIONERI STARI UKUPNO 447 GODINA IZVELI NAJVEĆU PLJAČKU U ISTORIJI ENGLESKE!

500
Britanski sudija osudio je šestoricu starijih muškaraca koji su prošle godine izvršili pljačku sefova u juvelirskoj četvrti Londona Haton Garden na po sedam godina zatvora, javili su danas britanski mediji.

DŽon Kolins (75), Teri Perkins (67), Danijel DŽons (59) i Vilijam Linkoln (60) su osuđeni na po sedam godina zatvora, Karl Vud (59) na šest godina, a Hju Dojl (49) na 21 mesec zatvora, preneo je Rojters.

Najstariji od njih i jedan od vođa bande Brajan Rider (76), koji je koristio svoju penzionersku markicu za prevoz da bi stigao na mesto zločina, bio je previše bolestan da bi danas prisustvovao izricanju presude.

500

Tužilaštvo je tu pljačku, u kojoj su lopovi ukrali nakit, zlato i gotovinu u ukupnoj vrednosti od 14 miliona funti (18,5 miliona evra), nazvalo „najvećom pljačkom u istoriji Engleske“, prenela je agencija AP.

Istovremeno, dok je na sudu čitana presuda bandi ostarelih kriminalaca, britanska policija je ponovo objavila apel za pronalaženje misterioznog muškarca poznatog kao „Bazil“, koji je bio organizato pljačke, kao i za pronalaženje veće dela plena.

500

Pljačkaši su 2. aprila prošle godine provalili u zgradu sa sefovima u Haton Gardenu i tokom naredna dva dana nasilno otvorili i ispraznili 73 sefa, u kojima su mnogi draguljari čuvali svoj nakit tokom Uskršnjih praznika.

U štampi se ta pljačka upoređivala sa poznatim filmom „Oceans 13“, ali je realnost bila mnogo manje glamurozna, budući da su sedmorica pljačkaša bila ukupno stara čak 447 godina.

500

Banda pljačkaša, prerušenih u radnike kompanije za gas, koristila je dijamantsku industrijsku bušilicu da bi izbušila velike rupe u betonskom zidu debelom 50 centimetara.

Tužilaštvo navodi da su kriminalci osmislili plan pljačke sefova dok su pili pivo u pabu „Kasl“ u Izlingtonu, na severu Londona.

(Tanjug)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …