Home / ZANIMLJIVOSTI / NEVIĐENO: Pogledajte kako Robert De Niro igra “moravac” u Srbiji!

NEVIĐENO: Pogledajte kako Robert De Niro igra “moravac” u Srbiji!

Poznati glumac Robert De Niro pre 60 godina se zaljubio u Srbiju kada je boravio u jednom domaćinstvu pokraj Niša.

Verovali ili ne, za one koji ne pamte, De Niro je boravio u selu Čokot uz domaću pogaču i sir. Prisećaju se neki meštani da je stopirao putem, ali tada niko nije znao ko će biti ovaj mladić jednog dana.

U domaćinstvu Đokića, De Niro je bio ugošćen po svim srpskim običajima. Ljubazna porodica mu je pružila sobu, uprkos glumčevom zahtevu da spava u seniku. Tri dana su proveli sporazumevajući se osmesima i po nekom rečenicom, a De Niro im je bio i ispomoć u obavljanju svakodnevnih poslova.

Kada se spremio da krene, torbu su mi napunili domaćom pogačom i sirom, da se nađe za put. Glumcu se ovo posebno urezalo u pamćenje, o čemu je godinama kasnije i javno govorio. Nakon godinu dana, De Niro je ponovo posetio selo Čokot i Đokiće.

Robert se bratio u Srbiju 1971. godine, ali ovoga puta kao gost FEST-a u Domu sindikata.

Ako ste se pitali kako je naučio da igra čuveni “moravac“, sada vam je jasnije, De Niro je najviše vremena u Srbiji provodio u bašti sa paradajzom, a voleo je da ga jede uz sir i pogaču. Potpuno je normalno da je uz sve srpske običaje naučio i da igra kolo.

Nada Pavlović ispričala je pre nekoliko godina da je imala priliku da upozna Roberta de Nira baš u Domu sindikata.

– De Nira sam upoznala ovde, eto vidite, to je jedan od lepših događaja. Ali, znate kada je to bilo, kada je jednom bio ovde i kada ga niko nije primetio, tada nije bio velika zvezda.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …