Home / ZANIMLJIVOSTI / NEVIĐENO: Pogledajte kako Robert De Niro igra “moravac” u Srbiji!

NEVIĐENO: Pogledajte kako Robert De Niro igra “moravac” u Srbiji!

Poznati glumac Robert De Niro pre 60 godina se zaljubio u Srbiju kada je boravio u jednom domaćinstvu pokraj Niša.

Verovali ili ne, za one koji ne pamte, De Niro je boravio u selu Čokot uz domaću pogaču i sir. Prisećaju se neki meštani da je stopirao putem, ali tada niko nije znao ko će biti ovaj mladić jednog dana.

U domaćinstvu Đokića, De Niro je bio ugošćen po svim srpskim običajima. Ljubazna porodica mu je pružila sobu, uprkos glumčevom zahtevu da spava u seniku. Tri dana su proveli sporazumevajući se osmesima i po nekom rečenicom, a De Niro im je bio i ispomoć u obavljanju svakodnevnih poslova.

Kada se spremio da krene, torbu su mi napunili domaćom pogačom i sirom, da se nađe za put. Glumcu se ovo posebno urezalo u pamćenje, o čemu je godinama kasnije i javno govorio. Nakon godinu dana, De Niro je ponovo posetio selo Čokot i Đokiće.

Robert se bratio u Srbiju 1971. godine, ali ovoga puta kao gost FEST-a u Domu sindikata.

Ako ste se pitali kako je naučio da igra čuveni “moravac“, sada vam je jasnije, De Niro je najviše vremena u Srbiji provodio u bašti sa paradajzom, a voleo je da ga jede uz sir i pogaču. Potpuno je normalno da je uz sve srpske običaje naučio i da igra kolo.

Nada Pavlović ispričala je pre nekoliko godina da je imala priliku da upozna Roberta de Nira baš u Domu sindikata.

– De Nira sam upoznala ovde, eto vidite, to je jedan od lepših događaja. Ali, znate kada je to bilo, kada je jednom bio ovde i kada ga niko nije primetio, tada nije bio velika zvezda.

Check Also

NA AMERIČKOM NEBU PRIMEĆEN ČUDAN, UŽARENI OBJEKAT KOJI „IZLEĆE IZ MUNJE“ (ŠOK VIDEO)

Na američkom nebu primećen je neobičan, užareni objekat koji „izleće iz munje“. Video je objavljen …