Home / ZANIMLJIVOSTI / Nišlije našle super foru da sačuvaju automobile od „pauka“!

Nišlije našle super foru da sačuvaju automobile od „pauka“!

kazna-autoU akciji „Ozvučimo pauka“, predstavnici niškog Udruženja stanara pratili su pauk-vozilo „Parking-servisa“ kroz grad do depoa trubeći kako bi „upozorili građane na haračliju“ i kažu da su uspeli da sačuvaju vozila Nišlija, jer se “pauk” u depo vratio „prazan“.

Kako kaže Saša Kostić iz Udruženja predsednika skupštine stanara, četiri njihova vozila su čekala „pauka“ u busiji kod „Stop-šopa“ da bi krenula za njim kada je ušao u grad.

– Kao što vozači jedni drugima „blinkaju“ da bi upozorili na saobraćajnu policiju, želimo da na ovaj način izgradimo naviku među vozačima da, kada vide „pauka“, trubljenjem upozoravaju sugrađane kako bi mogli da eventualno preparkiraju vozila koja su u opasnosti.

Pratili smo ga kroz grad, on je napravio krug i vratio se prazan do depoa, tako da smo vrlo zadovoljni ako smo makar jednom sugrađaninu spasili auto i 15.000 dinara – rekao je Kostić za.

On naglašava i da ovo nije akcija protiv vozača „pauka“, te da oni nemaju razloga da ih se plaše.

Oni samo rade svoj posao, i mi nemamo ništa protiv njih, niti ih ugrožavamo. Mi se na ovaj način simbolično borimo protiv „Parking-servisa“ čijim poslovanjem nismo zadovoljni – obkašnjava Kostić.

Ovakvih akcija će, prema njegovim rečima, biti još, „mada se možda neće sprovoditi na istovetan način“.

Prema članu 59. Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozač je dužan da upotrebi zvučni znak upozorenja kada to zahtevaju razlozi bezbednosti saobraćaja, i to u meri „koja je dovoljna da se drugi učesnici u saobraćaju upozore“. Kazna za kršenje ovog člana zakona je 5.000 dinara.

Ipak, Kostić kaže da se ne boje prekršajnih ili krivičnih prijava zbog trubljenja, jer oni, kaže, na ovaj način samo pokušavaju da zaštite sve građane.

(24sata.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …